Mall Girl (bildet), Charlotte Bendiks, Heartbreak Satellite, Hôy La og Lil Halima slippes i dag til Roskilde Festival sitt talentprogram.

Talentprogrammet til Nord Europas største festival er dermed komplett med 32 nye navn på plakaten. Til sammen representerer de det aller beste den nordiske musikkscenen har å by på om dagen. Sammen med en sterk norsk line-up finner også vi islandske Auður, svenske DIY, rapperen Z.E og Selma Judith. Sistnevnte er datteren til Lars von Trier og en av de mest spennende artistene i Danmark om dagen, som lager emosjonell R&B samtidig som hun spiller harpe.

Det er nærmest en festival i festivalen med 44 artister som er klare for deres debut på Roskilde Festivalens talentscener.

- Så mange spennende ting skjer på tvers av alle sjangere i alle de nordiske landene. Som den største festivalen i Nord Europa er vi bevisst vårt ansvar på å bruke festivalen som en plattform til å hjelpe artister å ta det neste store steget i deres karriere, sier programsjef Anders Wahrén

Onsdag 27.mars slippes den komplette line-up til årets festival.

Tar følge med andre store navn

Artistene går i fotsporene til artister som MØ, Slivana Imam, Ocona Pop, Ceage, Susanne Sundfør og mange andre som har spilt på Roskilde før deres virkelige store gjennombrudd.

I løpet av de tre første dagene av festivalen skal morgendagens stjerner spille på Rising and Countdown-scenene som er plassert midt i campingområdet til non-profit festivalens gigantiske camping-by. Flere av disse artistene vil spille for sitt største publikum noensinne.

Dagens slipp føyer seg inn i rekken sammen med blant andre norske .Brenn, Københavns Funeral Future og Ea Kaya, en av Danmarks mest lovende Sandic-pop-talenter. Alle disse artistene lager bølger i hjemlandet og internasjonalt, og er klare for å ta ting til neste nivå på Roskilde Festival.

Følgende artister slippes i dag til talentprogrammet:

ALKYMIST (DK)

ARRE! ARRE! (SE)

AUÐUR (IS)

BOUNDARIES (DK)

CHARLOTTE BENDIKS (NO)

COLLIDER (DK)

DISCOSHAMAN (DK)

FLEXLIKEKEV (DK)

GIRLCRUSH (DK)

GULLO GULLO (DK)

HEARTBREAK SATELLITE (NO)

HJALMER (DK)

HÔY LA (DK)

IPEK YOLU (DK)

KONVENT (DK)

KOPS (DK)

LIL HALIMA (NO)

LINN KOCH-EMMERY (SE)

M. REXEN (DK)

MALL GIRL (NO)

MAMBE & DANOCHILANGO (INT)

NURI (TN)

RAVI KUMA (DK)

ROSEGOLD (DK)

SELMA JUDITH (DK)

SHAMBS X FARLI' X B WOOD$ X BRACY DOLL (DK)

THIRD WIFE (DK)

Z.E (SE)

ZAAR (DK)Resident DJs til talentprogrammet:

SCHAARUP (DK)

SHATTER HANDS (DK)

SMOKEY (DK)