Foto: Elise Adamsrød


Hedda Bremseth arbeider som kunstner og filmskaper og er i gang med en roadmovie. Idéen er å følge fans fra inn- og utland som reiser helt til Svalbard for å få med seg Manowars første og siste konsert i Longyearbyen 16.april. Dette blir hennes avgangsarbeid ved masterstudiet på kunstakademiet i Trondheim.

Bremseths tidligere arbeider og kunstneriske praksis er en blanding av performance, film og stand-up hvor hun er både hovedperson og regissør. Hun bruker seg selv som et forskningsobjekt der hun beveger seg mellom menneskelig periferi og grenseområder. Hennes filmer peker på en ensomhet og utenforskap som alle kan kjenne seg igjen i til tider. Hun har tidligere laget kortfilmen Tander. Det er en tristmorsom film som handler om nettdating i Nord-Norge. Erling Ramskjell har lagd filmmusikken til filmen.

Musikknyheter tok en liten prat med Hedda Bremseth om den planlagte filmen.

Hva går filmprosjektet ditt ut på?
- Det blir en reise, kanskje en drøm eller en fantasi som må leves ut. Den kan ta ulike retninger. Jeg og filmcrewet mitt må bare dra dit for å se hva som skjer. Det er Svalbard, påskeferie og Manowar. En varm kjerne i et arktisk landskap.

Hvorfor vil du lage akkurat denne filmen?
- Omstendighetene sier at jeg må gjøre det. Eller jeg kjenner på et kall som sier at jeg må gjøre det.

Hva er det som fascinerer deg med kombinasjonen Manowar og Svalbard?
- Jeg liker imaget til Manowar og at de vil leve ut fantasien sin i Spitsbergen og at de har så mange tilhengere som skal være med på å dyrke dette sammen med dem.


Her er det bare å vente i spenning både for metalheads og filmentusiaster.
Den norske delen av The Final Battle Tour