Foto: Erin Rambo

”Det hele startet med en gutt og en drøm. Men ingen vil vel høre om den slags nostalgi i disse dager? Ei vil de høre om enda et bandmedlem som begynner en solo-karriere for ”å finne seg selv” og lage et album som ”betyr noe”. Dette albumet er en reise på 11 låter fra en Midlaker som søker en mening i ukjent land. Har jeg funnet meg selv?” – spør E.B The Younger på hjemmesiden sin.Midlake ble formet av fem kompiser på jazzlinja i Texas, USA. De ble rask plukket opp av Simon Raymonde fra Bella Union som signerte dem i England. Signeringen førte til utsolgte turneér og indie-rock debut platen «Bamnan and Silvercork» (2004). Oppfølgeralbumet, «The Trials of van Occupanther» (2006) lente seg litt mer mot 70-tall psychedelia, men det var «The Courage of Others» (2010) og «Antiphon» (2013) som fikk frem den ektefølte folk-rocken. Låten «Roscoe» fikk enorm suksess og har i dag over 13 millioner avspillinger på Spotify.

Musikken til Midlake har blitt sammenlignet med alt fra Neil Young til Radiohead og Jethro Tull. Det er med andre ord en fargerik bakgrunn E.B The Younger kommer med, når har trer inn i sitt soloprosjekt.

E.B. The Younger eller Eric Pulido ga ut sitt første soloalbum i mars. Du kan vinne billetter til deg selv og en venn om du vet hva albumet heter.