Til høsten kommer John Olav Nilsen & Nordsjøen til fire norske for å fremføre albumklassikeren «For Sant Til Å Være Godt» i sin helhet.

I 2009 slo John Olav Nilsen og Gjengen gjennom med et brak med debutalbumet «For Sant til Å Være Godt». Albumet fikk en sekser av Aftenposten, Dagsavisen, Natt&Dag og NRK P3, samt femmere av VG og Dagbladet. Det høstet også en Spellemannpris og en gullplate, og var utvilsomt et av årets viktigste album.

Albumet fikk 10/10 her på Musikknyheter.no, og ble også kåret og til årets beste norske album i 2009.

Les vår anmeldelse av «For Sant Til Å Være Godt»

I 2019 er dette ti år siden, og John Olav Nilsen har samlet sammen en ny gjeng.

Tekstene til Nilsen, og sanger som «Diamanter og kirsebær», «Hull i himmelen», «Valiumvalsen», «Bensinbarn» og «Nesten som eg lever», vil for evig stå seg som klassikere i norsk musikkhistorie, og i skrivende stund jobber han med nytt låtmateriale sammen med kollegene i Nordsjøen.

John Olav Nilsen og Nordsjøen består foruten John Olav av de tidligere Gjengen-medlemmene Einar Vaagenes, Lars Eriksen og Mikael Kanstad, og musikalsk befinner de seg i sjangeren gatepop, eller sågar motstands-pop. Når de i høst legger ut på turné blir det både for å hedre Gjengen og «For Sant til Å Være Godt», men også for å spille andre låter – både fra albumet «Nordsjøen», og nytt materiale.
USF Verftet 12. oktober
Samfundet 17. oktober
Folken 18. okotober
Rockefeller 25. oktober

Billetter i salg fredag 5. april kl. 10.00.

Årets beste album og låter fra 2009