Pasha på Parkteatret Foto: Aleksander Espelid

Kadetten i Sandvika finner sted den 2. og 3. juli og har så langt navn som Cardi B, Chance The Rapper, Brockhampton og Rae Sremmurd på programmet. I dag ble det offentliggjort hele fire nye artister til strandfestivalen, blant dem et av verdens mest omtalte merkevarer og et unikum fra Rykinn i Bærum.

Livsstils, kles- og partybrand-et Places+Faces har siden oppstarten for seks år siden, tatt internettet med storm, og deres klubbkvelder, pop-up-butikker og utstillinger har gitt dem fans som Lil Yachty og Kanye West. Places+Faces ble startet av Imran Ciesay fra London, som snakket seg inn på hiphop-konserter i New York og fikk tatt bilder av de største stjernene. Siden har merkevaren vokst og vokst, og DJ-settene deres har blitt sagnomsuste.

– At musikkuttrykk kommer i nye former er vi bare glad for her på Kadetten, og Places+Faces stråler av kreativitet og skapertrang. De vil sette en perfekt ramme med sitt DJ-show, sier booking-ansvarlig i Kadetten, Toffen Gunnufsen.

I tillegg ble det klart at lokal-helten Pasha kommer tilbake for andre året på rad. De siste årene har han spilt på utallige klubber og konsertsteder over hele landet, og det er på scenen Pasha virkelig viser hvilken utrolig karisma og tilstedeværelse han har som artist. Nylig headlinet han Rockefeller for første gang, og etterlot seg et stort fotavtrykk på bransjefestivalen SXSW i Texas tidligere i år. På Kadetten er Pasha på hjemmebane, og det vil merkes.

Kriminell Kunst er hiphop-legender i hjembyen Stavanger, og duoen slapp sin første EP allerede i 2011. Som utpregede hjemmebane-spillere har rapperne Tore Pang og Wayne Jenzki fast plass på vors-spillelister og hjemme-alene-fester i hjembyen, men har også servert store hits som «Måden du ser på meg», «Gjer Faen» og «Pamela», som har gjort dem landskjente. KK har vært Ukas Urørt, Årets live-act i Natt&Dag og vært listet på radiokanaler over hele landet.

19-åringen Isah detonerte for alvor i offentligheten da Karpe plutselig var på telefonen og ville ha ham med på suksessen, «SAS PLUS/SAS PUSSY». Stavanger-artisten var riktignok kjent i undergrunnen med låter som «Lollipop», «Seint» og «Fantasi», men å gå fra dagjobb til turne med landets største gruppe, i løpet av noen minutter, er et stort steg videre i karrieren. Isah er en artist det vil bli spennende å følge videre, og Kadetten vil være en ypperlig mulighet.

Kadetten 2019 har datoene 2. og 3. juli, og har allerede sluppet Cardi B (US), Chance the Rapper (US), Rae Sremmurd (US), Brockhampton (US), J.I.D (US), Ski Mask the Slump God (US), Trippie Red (US), Lil Baby (US), Masego (US), Dennis Lloyd (ISR), Denzel Curry (US) og Sushi x Kobe (NO) og Yomi (NO) til strandfesten i Sandvika. Flere artister er ventet snart.