Foto: Ryan Pfluger

Den innflytelsesrike amerikanske rapperen opptrer fredag kveld på Roskilde Festivals største scene, Orange Scene. Sammen med den særegne indie singer-songwriteren Sharon Van Etten og fremadstormende Lizzo er han tre av de seks artistene som tilføyes årets plakat.

Chance the Rapper er en svært ettertraktet artist og vi gleder oss til å se han opptre på Orange Scene i 2019. Hans nye album slippes nesten samtidig med konserten, og vi vet at han også forbereder et spektakulært og storslagent show som passer til fellesskapet som samles foran Orange Scene, sier programsjef for Roskilde Festival Anders Wahrén.


Selv om Roskilde Festival har presentert årets plakat er det fortsatt plass på flere av scenene til aktuelle stjerner. Blant de nye stjernene finner vi Chance the Rapper som får muligheten til å snu festivalen på hodet når han og bandet inntar Orange Scene med sitt høyenerigiske liveshow som kombinerer rap med storslåtte gospel-ballader.


I 2016 endret Chance the Rapper musikkbransjens spilleregler da han, som første artist noensinne, mottok flere grammyer for et album som kun var lansert digitalt, nemlig Coloring Book. Det gospelinspirerte albumet satte for alvor artisten på kartet og var hans internasjonale gjennombrudd.


I hjembyen Chicago er han kjent for sin politiske aktivisme hvor han jobber med å øke den politiske interessen blant byens ungdommer. I tillegg har han donert penger til flere av byens nedslitte skoler og engasjert seg i kampen for strengere våpenkontroll.

I disse dager legger han siste hånd på verket på den etterlengtede oppfølgeren til Coloring Book, som slippes tett opp mot opptreden i Danmark.

Blant dagens nye navn finner vi også den rørende og albumaktuelle indie singer-songwriter Sharon Van Etten, den Minneapolis-baserte rapperen og sangeren Lizzo, som nylig imponerte festivalens bookere på den amerikanske bransjefestivalen SXSW, og den italienske crooneren og trubaduren Vinicio Capossela.

Dette er de seks nye navnene som skal spille på Roskilde:

CHANCE THE RAPPER (US)

FOULI (DK)

LIZZO (US)

PETROL GIRLS (UK)

SHARON VAN ETTEN (US)

VINICIO CAPOSELLA (IT)