Classic Albums Sundays er blitt et populært arrangement i Oslo. Oftest er det på Kulturhuset, men torsdag 23. mai er det på Deichmanske Hovedbibliotek. Da kommer den engelske produsenten Chris Thomas for å bli intervjuet om det 2. albumet til Roxy Music, "For Your Pleasure" fra 1973.

Chris Thomas er kjent for å ha produsert bl.a. Procol Harum, Wings, Pretenders, Elton John, INXS, The Human League, Pulp, U2, The Strypes, Badfinger, The Sex Pistols ("Never Mind The Bollocks") og John Cale ("Paris 1919"). Dessuten var han lydtekniker på "Abbey Road", og han mikset "The Dark Side of the Moon"!

Han er oppgitt som produsent på hele 4 Roxy Music-album. Det første var "For Your Pleasure", der han og bandet produserte alle låtene på side 1: singlen "Do The Strand", "Beauty Queen", "Strictly Confidential" og klassikerne "Editions Of You" og "In Every Dream Home A Heartache".



På dette albumet er Roxy Music på sitt mest mest søkende og eksperimentelle. Samtidig er det trolig deres mest kompromissløse og gjennomarbeidete plate. Låtene på side 1 ble skrevet av Bryan Ferry på hytta i Derbyshire. De tre på side 2 snekret bandet sammen på konserter og øvinger fram mot innspillingene i det berømte AIR Studios i London, som var eid av George Martin. Etter "For Your Pleasure" sluttet Brian Eno i Roxy Music.

Arrangementet starter kl 19, da Kent Horne intervjuer Chris Thomas. Kl 20 spilles albumet i sin helhet på et dyrt og avansert stereoanlegg. Deretter blir det mulig for publikum å stille spørsmål.

Albumcoveret viser for øvrig Bryan Ferrys daværende kjæreste, modellen Amanda Lear (som seinere ble discostjerne).