Ukas gjest i Fotnote er Henriette Larsen, leder og kunstnerisk ansvarlig for Miniøya. En litterær karakter fra en barnebok ble et viktig forbilde for henne.

Miniøya er Norges største barnefestival og arrangeres for tiende gang i Tøyenparken 25. og 26. mai 2019. Musikk for barn er mer enn bare barnemusikk og festivalens visjon er å skape opplevelser som overrasker og engasjerer. Miniøya er en musikk- og kulturfestival med dans, teater, visuell kunst og en bred sjangerprogrammering. På plakaten for 2019 finner vi blant annet Mari Boine, Daniel Kvammen, The Dogs, Maj Britt Andersen, Jo Strømgren Kompani, Nationaltheatret og mange flere. Les mer om Miniøya her

Larsen er utdannet jurist og har bred erfaring fra konsertarrangør- og festivalbransjen. Hennes store helt som barn var Pippi, og hun mener at vi alle kan ha godt av å tenke litt mer som Pippi: Det har jeg aldri prøvd før, så det tror jeg sikkert at jeg kan klare!

I denne episoden av Fotnote snakker Larsen om Miniøya og sitt forhold til Astrid Lindgren, da særlig med vekt på Pippi Langstrømpe og sangen Här kommer Pippi Långstrump.



Abonner på Fotnote i iTunes

Hør podkasten på andre plattformer



Les mer om Astrid Lindgren og hennes forfatterskap her

Musikken til Här kommer Pippi Långstrump er skrevet av den avdøde jazzmusikeren, Jan Johansson. Les mer om han er her


Sangen ble skrevet til tv-serien om Pippi som ble sendt for første gang i 1969:



Les mer om boken

I 2014 spilte Oslo Ess og Sølvguttene på Miniøya.



Billetter til Miniøya