Øya er nå i innspurten av å sette sammen hovedprogrammet. Både Deathcrush og Misty Coast har gitt ut meget steke album de siste månedene. I tillegg kommer Hot Snakes, som sto bak fjorårets sterkeste rockealbum, til Øya. De utgjør en herlig gitartung pakke på torsdagen sammen med Fontaines D.C. og Ricochets.


HOT SNAKES (US)

Etter noen år som kun liveband ga Hot Snakes endelig ut et nytt album i fjor, og Jericho Sirens var kanskje det aller beste rockealbumet som ble utgitt i 2018. I bandet finner man folk som har spilt sammen eller hver for seg i kvalitetsband som Drive Like Jehu, Rocket From The Crypt, OFF!, Night Marchers, Obits, Bardo Pond, Earthless og Behive & The Barracudas.

De hadde rukket å gi ut Automatic Midnight (2000) og Suicide Invoice (2002) før de fikk dagens status som kritikerfavoritter. I tillegg til å gi ut knallsterke skiver i en nærmest tidløs krysning mellom rock’n’roll, punk og hardcore, er de regna som et gnistrende og solid liveopplevelse.

Hot Snakes spilte på Øyas minste scene i 2005, med et rekordstort oppmøte fra publikum. Kvartetten hadde høsten før gitt ut fantastiske Audit in Progress, som skapte enorm begeistring på Øya-kontoret. Rett før festivalen fikk vi vite at deres besøk i Middelalderparken ville bli en av deres siste konserter før de la ned bandet. Siden 2011 har de spilt sammen igjen, men uten å ta turen til Norge. Nå er de endelig tilbake!



DEATHCRUSH

Etter å ha imponert fra norske scener i en årrekke er endelig debutalbumet til Deathcrush her, og det har fått det passende navnet Megazone. Den energiske og uforutsigbare trioen består nå av Linn Nystadnes, Vidar Evensen og Pelle Bamle, og i 2019 skal de gi deg nye musikalske ørefiker. De klarer på snodig vis å kombinere støyrocken fra de tidlige åra til Deathcrush med både det tidvis dansbare og det aggressive. Bandet har tidligere gitt ut en rekke singler, men viser seg først nå i fullformat.

Dagbladet: - Her virres det fra skanse til skanse, om det er punk, dansbare beats, suggererende støy eller slepende rock. Fra Sonic Youth til Electric Eel Shock. Det viktigste i all «forvirringen» er at de – tross den brede fargepaletten de bruker til å skisse opp låtene sine – har en ganske tydelig signatur på det hele.



MISTY COAST

Bergen-baserte Misty Coast ga i vinter ut albumet Melodaze, proppfult av deilig indierock og drømmepop. Duoen består av Linn Frøkedal og Richard Myklebust, også kjent fra Low Frequency in Stereo og The Megaphonic Thrift. For to år siden albumdebuterte de med en selvtitulert utgivelse. De svevende herlighetene på Melodaze ble laga i Berlin, og er produsert av Matias Tellez fra Young Dreams. Vi gleder oss til at musikken herfra skal blande seg med den frodige Tøyenparken.

Musikknyheter.no: - Melodaze er en plate som bare venter på å bli spilt i solsteken på festival, men som også fungerer like bra alene på hodetelefonene. Det er helt klart at bandet har et utrolig potensiale og vil fortsette å bli bedre og bedre for hver plate. Kjærligheten og lidenskapen de har for musikk merkes godt, og den følelsen smitter.