Foto: Christian Hjorth, Roskilde

Den norske popyndlingen, Aurora, er en av de 10 siste artistene som tilføyes årets plakat. Dermed er programmet for 2019 helt komplett, og du kan nå begynne å planlegge årets musikalske oppdagelsesreise.

Etter å ha dratt på en verdensomspennende turné (som fortsatt pågår) og flere utsolgte konserter her til lands, reiser Aurora Aksnes til Roskilde Festival 2019. Artisten fra Os ble i 2014 nominert til årets nykommer av P3 gull. Året etter coveret hun Oasis-låten «Half The World Away» som havnet på ellevte plass på de britiske billboardlistene. Samme året vant hun årets nykommer under den gjeve Spellemannsprisen, og i 2017 vant det kritikerroste debutalbumet hennes «All my demons greeting me as friends» årets album.

Aurora er en aktiv forkjemper for kjærlighet og miljøet, noe som går hånd i hånd med Roskilde Festival sine verdier. Med seg til Roskilde har hun sitt tredje album «A different kind of human» som slippes i løpet av 2019.


Hip-hop, punk og pop

De australske pop yndlingene Empire of the sun spiller sitt nyeste album på Roskilde Festival i sommer, som blir deres eneste konsert i Skandinavia i år. Duoen vil spille på festivalens anerkjente Orange Scene, på samme dag som Travis Scott og Mø.

- Vi er overlykkelige for at vi endelig kan presentere de siste artistene til årets program sammen med hele spilleplanen som består av hele 188 artister fra hele verden. Vi prøvde å booke Empire of The sun for 10 år siden, og vi gleder oss til å endelig få se deres fargerike, og ikke minst imponerende, show på Orange, sier programsjef Anders Wahrén.

Etter å ha sluppet albumet Year of the snitch i 2018, gjør Death Grips seg klare til å beseire festivalen under deres debut på Roskilde. Den energiske industrielle noise punk rap trioen fra Sacremento spiller i år på Arena på samme dag som Underworld, Johhny Marr og Jungle.

Selv om flere påstår at rocken er død gir dagens slipp oss en pekepinn på at den lever i beste velgående. Dublins egne Fontaines D.C., som gjestet Revolver i starten av 2019, slapp deres debut album Dogrel for et par uker siden, et album som ble hyllet av flere norske medier. De spiller på Pavillion scene på samme dag som Rolling Blackouts Coastal Fever, Ulver og Carpenter Brut.

En annen gruppe som holder rocken vedlike er den britiske kvintetten Shame som tar med seg sin røffe og upolerte energi til teatralske Avalon. Guttene har for alvor blitt anerkjent som et band en bør følge med på og har gjestet flere norske festivaler siden deres debut i 2014. Bandet spiller på samme dag som Sharon Van Etten, Neneh Cherry, Fatoumata Diawara og Jon Hopkins.


Til slutt finner vi det australske DIY punk bandet Amyl & the Sniffers som har latt seg inspirere av punk sounden som skremte en hel foreldregenerasjon på 70 tallet. De spiller på festivalens minste scene, Gloria.


Roskilde Festival har omsider offentliggjort 188 artister noe som betyr at årets program er komplett, og spilleplanen med scener og tidspunkt kan avsløres. Med den endelige spilleplanen i hendene kan planleggingen av årets musikalske oppdagelsesreise begynne.

Roskilde Festival offentliggør i dag disse 10 navnene:


Death Grips (US)
Empire of the Sun (AU)
Spleen United (DK)
Amyl & the Sniffers (AU)
Aurora (NO)
CupcakKe (US)
Džambo Aguševi Orchestra (MK)
Fontaines D.C. (IE)
Shame (UK)
Sidney Gish (US


De nye artistene vil sammen med Cardi B, Bob Dylan, Robyn, Chance the Rapper, Travis Scott, The Cure, Rosalía, Vampire Weekend og fler, prydet årets festival med deres fantastiske musikk. Til sammen vil 188 forskjellige artister fra 40 forskjellige land spille på festivalens åtte scener.


Dagdagsbilletter til lørdag 6. juli er utsolgt, og fra tidligere år forventer vi at årets festival også blir utsolgt før den går av stabelen.

Roskilde Festival arrangeres av Foreningen Roskilde Festival og skapes av 30.000 frivillige. Overskuddet fra festivalen doneres til humanitært, samfunnsnyttig og kulturelt arbeid for barn og unge. Siden begynnelsen på 70-tallet har Roskilde Festival generert over 385 millioner kroner til veldedige formål.