Foto: Jonathan Vivaas Kise


Hva trenger du for å overleve? Primærbehov som mat, vann og tak over hodet, selvfølgelig – men er du som oss, er gitarbasert musikk med uimotståelige refrenger og enorme riff, helt der oppe med familie og en lønn man kan leve av. Det her The Needs kommer inn i bildet. Du trenger – you need – The Needs. Norges nye power-pop-helter, skriver Jansen Records i pressemeldingen.

Debutsingelen «Summerbore» som slippes på fredag 10. mai lover meget bra. Låta har allerede hatt radiopremiere på NRK P13, og du kan høre låta her og nå: Hør «Summerbore» her!

Dannet av Kvelertak-gitarist Maciek Ofstad, countryprins Bendik Brænne og Brænnes storebror og forhenværende vitenskapsmann Mattis, utgjør The Needs en sammensatt pakke av eventyrlyst og musikalske ferdigheter. Det stopper ikke der. Rytmeseksjon extraordinaire består av Honningbarna-trommis og backline-dykker Nils Jørgen Nilsen og Knut-Oscar Nymo fra leve-punkerne i Oslo Ess.

The Needs oppstod på Tøyen i Oslo, en unormalt varm sommer da Maciek og Bendik stort sett satt på torget og drakk kaffe. Kalenderne var vidåpne i slagene mellom andre bandprosjekter, og noe måtte de jo finne på. Inspirert av strender, teite hunder og kjedsomheten som oppstår mellom turneer, har The Needs skapt et album som ikke slipper taket – fullt av blodfengende låter du ikke visste at du trengte. Attpåtil fremført av folk fra noen av de viktigste norske rockebandene de siste ti årene.

Som en cocktail av Teenage Fanclubs sommervibber, Replacements’ fandenivolskhet, Cheap Tricks stadiontrøkk og popsmartheten til (tidlig) Weezer, er The Needs ditt soundtrack for alle fremtidige sommerkvelder.