Foto: Misha Jemsek

Fire lange år har gått siden Cold Mailman slapp albumet Everything Aflutter, men nå er endelig bodøværingene tilbake med ny musikk. Noen utskiftninger har det blitt siden sist, og Eirik Kirkemyr (Dråpe), Nils Martin Larsen (NML) og Emilie Thømt har bistått brødrene Ivar og Martin Bowitz på denne nydelige låten.Frontmann Ivar Bowitz forteller:
Somewhere Else startet som et lite frø av en vokalloop for noen år siden, og fikk tidlig form som en fire minutter lang instrumental som sirkulerte ganske lenge. Martin sa at «joda, den er fin, men det er jo ikke en LÅT...» - men jeg følte det var en låt der, den hadde bare ikke manifestert seg ennå. I det den første tekstlinja dukket opp falt ting fort på plass.

Teksten handler selvfølgelig om ugjengjeldt kjærlighet, men her om dagen slo det meg for første gang at den jo kunne vært en låt om klimakrisen... det er den altså ikke. De musikalske inspirasjonene her er Thom Yorke, Todd Rundgren og Dungen, samt temalåten til den 1.sesongen av sykehusserien Chicago Hope, men det er også en låt som er født av inspirasjonen som kommer fra et nytt musikkinstrument. I dette tilfellet hadde jeg fått kloa i en gammel tøysesynth fra Yamaha på en bruktbutikk, som er kilden til de rare perkusjonslydene og den syntetiske trompetlyden på midtpartiet.
Det var produsent Nils Martin Larsen som skjønte at Eirik Kirkemyr måtte spille trommer på låta, mens jeg hørte Emilie Thømt synge da jeg var instruktør på et låtskriverkurs for ungdom, og hun løfter virkelig ting til et nytt nivå.