Foto: Sadan Ekdemir

Førstkommende fredag er indierockerne i The National tilbake med sitt åttende studioalbum. Kortfilmen 'I Am Easy To Find' som hadde ekslusiv visning på lerret forrige uke er nå også mulig å se på hjemmeskjermen. Med musikk av The National, regissert av den Oscar-nominerte regissøren Mike Mills (20th Century Women, Beginners), og med Oscar-vinner Alicia Vikander (The Danish Girl, Ex-Machina) i hovedrollen er den 24 minutter lange herligheten i sort-hvitt verdt å bruke litt av kvelden i sofaen på.

Høsten 2017 mottok Matt Berninger en mail fra regissør Mike Mills, kort fortalt endte den e-posten opp med å bli det mest ambisiøse prosjektet The National har begitt seg ut på i sin nesten 20 år lange karriere. Resultatet er en 24-minutters film av Mills og et 68-minutters album fra The National. Førstnevnte er ikke videoen til sistnevnte; sistnevnte er ikke lydsporet til det førstnevnte.De to prosjektene er, som Mills kaller dem, “Playfully hostile siblings that love to steal from each other” - de deler lyd og tekst, DNA og impulser og en visjon om hva det betyr å være menneske i 2019, men er ikke nødvendigvis avhengige av hverandre. Filmen ble komponert som et stykke musikk; musikken ble samlet som en film, av en filmregissør.

Selve opptakene ble gjort på kun fem intensive dager på en lokasjon nær Ponoma i California og består av hele 164 scener på 24 minutter. Med et minimalistisk produksjonsdesign bestående av en stol, en seng, et teppe og en sofa er filmen et fantastisk resultat skutt av fotograf Daniel Voldheim og bearbeidet over en periode på 8 måneder av Aaron Beckum.

17. mai følger The National altså opp Grammy-albumet fra 2017 med 'I Am Easy To Find'. Albumet inneholder vokalbidrag fra blant andre Sharon Van Etten, Brooklyn Youth Chorus og Lisa Hannigan.