I dag har Slipknot annonsert detaljer rundt deres svært etterlengtede sjette studioalbum, We Are Not Your Kind, som slippes 9. august via Roadrunner Records.

Ikke nok med det, bandet har også i dag sluppet albumets første singel "Unsainted" sammen med musikkvideoen. Regissert av bandets egne M. Shawn Crahan gir videoen, og låta selv, et innblikk i fremtiden til en av de mest populære og mystiske bandene innen rockesjangeren.Gitarist Jim Root sier, "Dette er det lengste vi har brukt på å skrive en plate, og å jobbe med ting sammen. En av inspirasjonskildene mine denne gangen var artister som fremdeles spiller inn fullengdere og ikke bare enkeltsanger. Selv om musikkindustrien beveger seg mot singler, ønsket vi å lage en album opplevelse, fra start til slutt".

Produsert av Slipknot og Greg Fidelman, følger We Are Not Your Kind opp bandets forrykende album The Gray Chapter (2014) som gikk rett inn i Top 5 på de offisielle albumlistene i 19 land, inkludert USA (#1), Japan (#1), Australia (#1), Russland (#1), Storbritannia (#2) og Tyskland (#2).

"I disse dager kommer kunsten vi lager med den høyeste belønningen, fordi vi det er denne vi har brukt mest tid på", legger Crahan til. "Det tok nesten fire år å skape denne stemningen og temperaturen, og belønningen for det nå føles som intet mindre enn frelse".

For å feire annonsering og singelslipp gjester Slipknot Jimmy Kimmel Live! i morgen med en utendørs opptreden som mest sannsynlig vil bryte alle forventninger man har til talkshow opptredener.

I høst sjokkerte Slipknot fansen verden over med utgivelsen av singelen "All Out Life". Reaksjonen til låta var overveldende, der musikkvideoen - også regissert av M. Shawn Crahan - befant seg i Top 10 videoer på YouTube i hele verden på sin første dag. Siden den gang har "All Out Life" fått over 35 millioner strømminger på verdensbasis og over 35 millioner visninger på YouTube.

We Are Not Your Kind:

1. Insert Coin

2. Unsainted

3. Birth Of The Cruel

4. Death Because Of Death

5. Nero Forte

6. Critical Darling

7. Liar’s Funeral

8. Red Flag

9. What’s Next

10. Spiders

11. Orphan

12. My Pain

13. Not Long For This World

14. Solway Firth