Foto: Jimmy Hubbard

Forrige fredag slapp Mastodon den ultimate hyllest til sin manager og nære venn Nick John ved å utgi deres tolkning av Led Zeppelins’ ikoniske «Stairway To Heaven» under navnet «Stairway to Nick John».

De originale, limited edition 10” vinylene som var tilgjengelig under Record Store Day ble utsolgt umiddelbart. Dette er dermed første gang den blir tilgjengelig for folk flest via strømmetjenester som inkluderer både en studio-versjon og en live-versjon.

Bandet forteller: «I tidlig september 2018 mistet vi en av våre nærmeste venner og vår største fan, manageren vår Nick John. Han var i bunn og grunn bandets pappa. Gjennom de høyeste oppturene til de laveste nedturene har han alltid vært der. Hver eneste bevegelse vi gjorde gikk gjennom han først og vår tillit til han satt dypest i beinmargen. Hans favorittband, sett bort ifra oss og Gojira, var Led Zeppelin.Vi ble spurt om vi kunne fremføre «Stairway to Heaven» i begravelsen hans. Da vi fant ut at noen hadde tatt opp opptredenen vår kom vi fram til at vi burde spille inn en studio-versjon og utgi den på Record Store Day som en hyllest til Nick der all fortjeneste ville bli donert til forskning på bukspyttkjertelkreft. Vi ville ikke vært det bandet vi er i dag uten hjelp fra Nick John. Vi savner han enormt og har han alltid i tankene. We love you buddy!»

All fortjeneste blir donert til Hirshberg Foundation for Pancreatic Cancer Research.