Når den japanske superstjernen, popartisten, modellen, TV-personligheten og tekstforfatteren Kaela Kimura slipper albumet som skal markere hennes femtende år som artist, er det med en låt fra norske Pom Poko på tracklisten. Albumet slippes den 31. juli og har fått tittelen «Ichigo» («Jordbær»).

Allerede i 2004 signerte Kaela Kimura med Columbia Music Entertainment og debuterte med singelen «Level 42». Både denne og andresingelen «Happiness!!!» solgte godt i Japan, men det var først med hennes tredje singel «Rirura Riruha» at hun nådde helt opp til en tredjeplass på den japanske singellisten. Låten ble brukt i en reklamefilm for Vodafone TV, og sammen med Kaelas fantastiske opptredener og at hun var programleder for TV-programmet Saku Saku, banet den vei for en massiv kommersiell suksess. «Rirura Riruha» solgte over 100.000 eksemplarer, mens musikkvideoen for samme låt ble nominert til MTV Music Video Awards Japan. Siden den gang har suksessene stått i kø.

Flere singler og album senere slapp Kaela albumet «5years» i 2009, for å markere et femårsjubileum som artist. Albumet solgte over 500.000 kopier i Japan innen kort tid. I 2009 kom også singelen «Butterfly», som samme år ble den mestselgende låten på iTunes, og fortsatt den dag i dag hyppig blir brukt i japanske bryllup. Kort tid etter, i 2010, giftet Kaela seg med Eita, en japansk skuespiller som i sitt hjemland er svært kjent fra flere tv-serier og filmer.

En rekke suksessrike singler og album har fulgt siden, og Kaela Kimura er nå for en superstjerne i Japan å regne. Ved siden av å gi ut musikk og å gjennomføre flere store arenakonserter, har hun også gitt ut tegneserien «Nemuto Kokoro».

Pom Poko, på sin side, slapp albumet «Birthday» verden over til fantastiske kritikker i februar i år, og med sine tydelige hint til japansk kultur både når det kommer til bandnavn og visuell fremtreden, har musikken blitt svært godt mottatt også i Japan.

Det var etter å selv ha oppdaget Pom Poko og blitt fan at Kaela tok kontakt via managementet sitt for å høre om ikke det norske bandet kunne tenke seg å prøve å skrive en låt til henne og det kommende albumet. Pom Poko tok utfordringen på strak arm og laget en ny låt fra bunnen av, og ikke lenge etter ble klart at låten både skulle være med på albumet og nevnes allerede i første pressemelding i Japan.
Singelen, som trolig vil få et japansk navn, vil ha Kaelas japanske tekster over Pom Pokos musikk.

«Å samarbeide med Kaela har vært veldig gøy, og det har vært morsomt å se hva som skjer når man blander vårt uttrykk med hennes. Det er stor stas å kunne jobbe med en kul artist på tvers av landegrenser og kontinenter, og vi håper på mer samarbeid med Kaela og vårt drømmeland Japan i fremtiden!», sier Pom Poko i en kort kommentar.