Foto: Lena Lakselvhaug


Her er noen av de artistene vi gleder oss mest til å se.

Denzel Curry
Den amerikanske rapperen Denzel Curry er en av headlinerne vi møter på i juli-varmen. Den 24-år gamle artisten slapp nylig albumet ZUU , som imponerer på mange spektre og fikk blant annet ratingen 8,3 fra Pitchfork. Som tidligere medlem av Raider Klan, fikk Curry sitt gjennombrudd i 2018 med albumet TA13OO . Her dukker også J.I.D. opp og begge er klare til Kadetten om en drøy måned.
Little Simz
Simbi Ajikawo, bedre kjent som Little Simz, er en 25 år gammel vokalist og skuespiller fra London. Etter å ha spilt i serier som Spirit Warriors, Youngers og Afrofuturism, imponerer hun med sine tre album og fire mixtapes. Tidligere har hun jobbed med alt-J, Kehlani, Khalid og hjulpet til med å lage soundtrack til Youngers. Med et kallenavn som "Bars Simzon", beskriver hun musikken sin som eksperimentell rap. Dette beviser hun i sitt nyligste album, GREY Area, som kom ut i mars 2019. Tidligere i vår spilte hun på Coachella-festivalen, og det blir en fryd å ha henne med på strandfesten.
Sushi x Kobe
Rapperene Onge $ushimane og Kobe-Wan Kenobi har over lenger tid spikret sin plass i norsk musikkhistoriene. Guttene fra Bergen som holder tett med produsenten Mathias Humlen, bedre kjent som FAKETHIAS, slapp i oktober debutalbumet Døden lever lengst. Med hitter som Aldri for mye og Tenker feil, har trioen utsolgt Rockefeller gang på gang og herjet på Danmarks svar på Coachella, Roskilde. Duoens smittende energi og intensitet får vi møte på Kadetten 2019.
Pasha
Andre året på rad møter vi på Pasha, Norges selverklærte "søteste rapper". Bare 22 år gammel, har rapperen allerede skapt mye buzz i norsk media. Gang på gang finner vi musikken hans på toppen av Spotify lister i hele Skandiavia, og det velfortjent. I tillegg til musikken, skaper artisten komplimenterende og gøyale musikkvideoer til låtene. Med låter som I Don´t Speak French og Colorblind kommer Pasha til å ringe sommeren inn for godt på Kadetten.Med under 150 billetter igjen til festivalen, er det bare et spørsmål om tid når dette blir utsolgt. Disse fire artistene, pluss fler, er absolutt noe man burde få med seg denne sommeren.

Les mer på festivalens nettside