Familien til Malcolm John Rebennack jr. sier i en uttalelse torsdag at han døde av et hjerteinfarkt.

Han vant fem Grammy-priser og ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame av John Legend i 2011.

The Night Tripper og voodoo-doktoren startet karrieren allerede på 50-tallet, og fikk sitt store gjennombrudd med det psykedeliske funk-blues mesterverket ”Gris-gris” i 1968. Dr. John gjorde et solid comeback med plata «Locked Down» i 2012, produsert av Dan Auerbach fra The Black Keys. Utgivelsen toppet mange lister på slutten av året, og sikret doktoren nok en Grammy-pris til peishylla. Han ble også innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i 2011, og spilte bl.a. rollen som seg selv i HBO-serien «Treme».

LES OGSÅ: Anmeldelse av «Locked Down»Musikknyheter.no gjorde et intervju med rockeorakelet Thomas Felberg da han spilte i WE, og på spørsmål om hvilket album som hadde betydd mest for han, falt valget på Dr. John:

- Dr. John: Babylon gitt ut på Atco i 1969. Dette albumet har alt! Alle sjangre noensinne gjort før 1969 og etter er representert på Babylon. Dette albumet forandret i min ungdom hvordan jeg så på musikk for alltid. Men det kun førsteutgave vinyl som gjelder. Cd versjonen låter grusomt. Hvor er remasterversjonen med bonuskutt?!?!