Vår intime scene Biblioteket skal inneholde samtaler, litteratur og andre typer innhold. I tillegg skal et par svært lovende navn få vise seg fram hver dag med minikonserter. De første sju er nå klare.

Onsdag 7. august: From Scratch og Vegard & Ivar Band
Torsdag 8. august: Golden Core
Fredag 9. august: Solå og Musti
Lørdag10. august: KAMARA og Tone Bringsdal

TONE BRINGSDAL
Tone Bringsdal har blitt omtalt som en stilsikker og talentfull låtskriver og tekstforfatter, som kan skilte med en særegen og kreativ stil. Lidenskapen for låtskriving fant hun i en melankolsk bakgate der Nick Cave møter Townes van Zandt og Gillian Welch.

Hennes debut-EP er innspilt i Subsonic Society med Anders Møller bak spakene og Torgeir Waldemar Engen som medprodusent. Den er mastret av Vegard Sleipnes (Reel to Reel Mastering), og gis ut 27. september 2019 på Mother Likes It Records, som hun nylig signerte med.

“A pure but driven soul, unperturbed by music industry bullshit, Bringsdal lives in a forest and makes country music, appropriately, in an achingly forthright-but-fragile manner.”
- Si Hawkins, Clash Magazine (2015)"

FROM SCRATCH
From Scratch har laget sin helt egen type rock, bestående av uventede vendinger i melodi, blandet med grungy gitarriff. I bakgrunnen av dette flyter lyder av synth som et lim over det hele.
De har spilt på flere velkjente arrangementer som Haugenfestivalen og Trænafestivalen. I 2017 kom de med EPen Maybe We Should Go to Therapy. I fjor kom de med tre singler; Type, Undressing og Real Horrorshow. For From Scratch er det viktig at det ligger et budskap i alle tekstene deres, og de mener dette er minst like viktig som melodien. Dere vil ikke gå glipp av From Scratch, for de kommer til å gi dere en musikkopplevelse dere sent vil glemme!


KAMARA
KAMARA er en artist man må holde øye med fremover. Født i Sierra Leone og oppvokst i Bergen, har 21 år gamle Fatumata Kamara nylig startet sin artistkarriere. KAMARA produserer, synger og skriver sine egne låter, og beveger seg gjennom en flust av sjangre. Med sterke melodier og fengende låter krydrer KAMARA sine låter med RnB, elektronika og pop, hvor hun markerer seg som en unik artist i dagens musikklandskap.
KAMARA har allerede oppnådd mye på kort tid og innehar tittelen som Norges feteste korist; hun turnerer fast med blant annet Myra. Karismaen tar hun med på scenen, som kan kort beskrives som lekent, dynamisk, og ikke minst, utrolig gøy!

SOLÅ
23 år gamle Sol Sunnanå Eriksen fra Stavanger er en artist og låtskriver som under artistnavnet Solå skriver og produserer lo-fi RnB fra soverommet. Etter å ha fått og fire av låtene sine anbefalt av NRK Urørt ble hun i mars kåret til månedens Urørt. Solå har lenge vært en del av musikkmiljøet i Stavanger og har blant annet bidratt med sine ferdigheter i bandet TØFL og Lasse Lokøy fra SLØTFACE sitt solo prosjekt LOKOY. Selv startet hun å produsere musikk for kun ett år siden, men har på det året klart å få en hype både her hjemme og utlandet. Live fremfører Solå låter om kjærlighetssorg som kan oppleves som både triste og oppløftende på samme tid. Når muligheten byr seg utvider hun besetningen til en duo og har med seg sin venn Gabriel Nystad Muñoz fra bandet boy pablo på gitar og kor. Med RnB beatsene som backer henne fra laptoppen kombinert med den nære stemmen hennes skaper Solå en unik balanse mellom det personlige og inkluderende.

GOLDEN CORE
Golden Core er en norsk-islandsk metalduo. Stilmessig spiller bandet en krysning mellom ulike sjangre, hovedsakelig stonermetal og doom. Golden Core er blitt sammenlignet med band som Neuroses, Kyuss, Mastodon og Mayhem.

De to unge metalrockerne begynte å spille sammen vinteren 2014 og har siden da spilt utallige konserter i Norge, Danmark og på Island, og tidligere i år vant de i EuroNoize-konkuransen i London. Golden Core er booket til flere festivaler til sommeren, bl.a. Eistnaflug festivalen på Island. Til høsten kommer deres første fullengder album Fimbultýr, produsert av Yngve Andersen (Blood Command) og mikset av Kurt Ballou (Converge).

MUSTI
Musti har siden barndommen vært opptatt av kunsten å fortelle historier, helst over beats som allerede har en historie å fortelle. Hun ble født i Norge, oppvokst i London og på Tøyen, et «small in size, but big at heart»-område i Oslo sentrum. Hun skrev sine første tekster på engelsk, men med den blomstrende skandinaviske urbane scenen, med artister som Arif, Silvana Imam, Gilli og Imenella, kan vi helt klart forvente en bølge med låtskrivere som foretrekker å uttrykke seg på sitt morsmål. Denne unge, spirende artisten har allerede bitt seg merke som en kommende legende.

VEGARD & IVAR BAND
Vegard & Ivar-band er en knallgod gjeng som leverer god stemning i musikalsk form. De har de blitt en snakkis for deres vanvittige liveopptreden og uhøytidelige tilnærming til musikk. Bandet består av musikere fra band som Fieh, Selmer og Mall Girl, og sammen danner de en grådig trivelig gjeng. Sexual tension, gitarbattles og klining er noe dere kan vente dere fra Vegard og Ivar-band på Øya i sommer! I tillegg stiller vokalisten live denne gangen!!