Foto: Johannes Amble


Hardcorebandet Oberst annonserte i dag at de har signert med Indie Recordings. Samtidig slapp bandet første smakebit på deres kommende debutalbum med låten A Stranger Place Pt.2.

Oberst har et unikt lydbilde, inspirert av blant annet hardcore, post metal, prog metal og rock. Store, varme og atmosfæriske riff møter hektiske, fengende elementer drevet av en intens og til tider manisk vokal.

Med en felles forkjærlighet for band som Mastodon, Baroness, Converge og Cult Of Luna, bestemte de fire medlemmene seg for at de ville starte et band, og samtidig dra inn de forskjellige medlemmenes musikalske bakgrunn i miksen. Resultatet kan være vanskelig å sette i bås da bandet ikke er spesielt opptatt av å være tro mot én sjanger, men drar inn forskjellige inspirasjonskilder i musikken.

Deres selvtitulerte EP ble sluppet i 2015 til gode anmeldelser og bandet siden den gang vært aktive live og spilt flere konserter med blant annet Tempel, Ondt Blod, Attan og Halcyon Days.

De tre siste årene har gått med på å skrive og produsere debutalbumet. Gitarist Dennis Estensen kommenterer:
- «Prosessen med å lage dette albumet har krevd mye jobb og tid av oss. Jeg føler virkelig at vi har tatt et stort sprang siden EP-en når det kommer til produksjon og låtskriving. Vi er stolte over å endelig kunne slippe ny musikk, og nesten mer stolte over å kunne gi det ut med Indie Recordings i ryggen. Jeg tror albumet vil føles som et friskt pust og kan være interessant for flere enn bare den typiske rock og metal-fansen.»

Om deres nye singel, A Stranger Place Pt.2 forteller bandet:
- «Låta handler om å kaste seg rett ut i ukjent og farlig farvann, vel vitende om at man ikke kommer til å bli den samme igjen på den andre siden. Tittelen referer til låta «A Stranger Place» fra vår første EP, som i bunn og grunn handler om det samme; Destruktivitet og det merkelige, farlige og uutforskede. Låt-tittelen er dessuten en slags hyllest til de veldig forseggjorte låt-titlene fra eldre prog- rock.»

Bandet består av Tarjei Kristoffersen på gitar og vokal, Dennis Estensen på gitar, Joakim Karlsen på bass og Johan Fredrik Bolli på trommer.

Hør den nye singelen under:

Sjekk ut bandets facebookside