Bendik er klar med den første låten fra minialbumet som skal slippes høsten 2019. 14. juni kommer «Din hånd» – kjærlighetslåten som skal hjelpe henne hvis hun møter på motbakker i fremtiden.

Silje Halstensen er vokalisten og låtskriveren bak Bendik – kjent for kraftfull pop over personlige norske tekster. Siden debutalbumet Drømmen gjør meg ingenting (2012) har hun for alvor gjort seg bemerket som en artist som har stålkontroll både på og av scenen.

Etter debuten ble Bendik nominert i kategorien Årets liveartist i 2012 – en kategori hun igjen ble nominert til i 2015, i tillegg til en Spellemann-nominasjon for Årets popsolist i 2016. Med bandet har hun turnert store scener landet rundt og gjort seg kjent som en artist som vrenger hjertet sitt i musikken – full av kontraster og sårbarhet.

Etter å ha gitt ut tre album til strålende kritikker, er hun det neste året aktuell med ikke bare én, men to utgivelser i EP-format. Første singel fra den førstkommende EP-en slippes 14. juni.

– «Din hånd» er en kjærlighetssang som er veldig sårbar. Den handler om når det flyter bra, men også at det går i bølger, forteller Halstensen.

– Nå har jeg vært i et forhold i snart tre år, og jeg har fortsatt ikke hatt følelsen av at vi går i en motbakke. Men jeg har laget denne låten til meg selv i tilfelle det skulle skje en dag, forteller Halstensen med et smil om munnen.

Låten ble til i et studio på Bislett, i samarbeid med produsentduoen Kastel. Det var også her Bendiks aller første gladlåt, «Perfekt», ble til.

– Jeg vet ikke hva det er de får frem i meg, ler Halstensen.

– «Din hånd» er på mange måter en fortsettelse av sporet jeg gikk inn på i «Perfekt», med lignende tematikk og uttrykk. Derfor er det også litt skummelt at den slippes så kort tid etter. Samtidig føler jeg at denne låten er den som passer best til sommeren.

Den nye låten blir en del av et minialbum med seks låter som skal slippes til høsten. Også der vil helheten fremstå mer akustisk og «mellow» sammenlignet med Bendiks tidligere utgivelser.

I arbeidet med EP-en har Halstensen i større grad vært produsent av musikken. Selv om hun alltid har bidratt på produsentsiden, har hun denne gangen gått mye mer inn i materien og hatt større kontroll på detaljene.

– Jeg synes det er veldig gøy å leke med lyder og effekter, og jeg har eksperimentert litt med lydbildet. Så selv om låtene stort sett er ballader, kommer det noen heftige musikalske overraskelser underveis, lover Halstensen.

I 2020 venter et nytt mini-album slipp med ytterligere 6 låter. Denne utgivelsen vil ifølge Halstensen være mer up-beat og bandfokusert, med gode festivallåter.

Den unge artisten har med andre ord nok å henge fingrene i. Den som har muligheten til å se Bendik i sommer kan glede seg :

– Vi er alltid glade for å spille live. Da må man virkelig gi alt man har. De konsertene vi skal spille i sommer kommer til å være fulle av energi og overskudd!

Bendiks nye singel «Din hånd» slippes 14. juni på Petroleum Records.