Foto: Terje Dokken

Flash vokste opp i Bronx, og som tenåring begynte han å spille plater på fester. Det stoppet mildt sagt ikke her. Helt siden Flash var ung har han hatt en stor lidenskap for musikk. Fra eksperimentering med farens vinyler til en dyp kunnskap om lydutstyr og måten å spille musikk på. Platen ble Grandmaster Flash sitt instrument.

Grandmaster Flash var den første DJen som eksperimenterte med selve platen, og som skapte "Quiz Mix Theory". En teknikk som gjorde at DJer fikk flere ulike måter og teknikker å bruke når de spilte plater.
Innen slutten av 70-tallet hadde han startet enda en trend. Når han opptrådte hadde han med seg folk som rappet og entertainet over beatsene hans - noe som var helt nytt på denne tiden. På dette tidspunktet hadde Flash også startet gruppen Grandmaster Flash and the the Furious Five. Gruppen fikk massiv suksess før de splittet seg i to grupper sent på 80-tallet.

Til å ha vært såpass lenge i gamet, ser det ikke ut til at Grandmaster Flash skal gi seg med det første. I dag opptrer og produserer han musikk, og entrer Vulkan Arena 20. november! Billetter i salg.


Grandmaster Flash & The Furious Fives klassiker