Devandra Banhart annonserer sitt nye album, Ma, som blir utgitt 13. september 2019 via Nonesuch Records. Dette er Banharts første album siden albumet Ape in Pink Marble fra 2016. Ma er proppfull av vakre, ømme, selvbiografiske vignetter, hvilket markerer et skifte fra den soniske eksperimenteringen man kunne finne på hans tidligere album til en mer intrikat, fengslende historiefortelling og følelsesfylt intimitet, skriver Warner i pressemeldingen.

Banhart foretrekker organiske lyder som følgesvenner til hans stemme og gitar, med arrangementer styrket av strenger, treblåsere, messing og keyboard. I dag har Banhart også premiere på hans fantasifulle, surrealistiske musikkvideo for den første singelen "Kantori Ongaku"."Kantori Ongaku" kan oversettes fra japansk til "country musikk" og er et nikk mot den eksperimentelle poplegenden Haruomi Hosono, en av grunnleggerne bak det innflytelsesrike elektronika-bandet Yellow Magic Orchestra. Musikkvideoen viser en reise som går i sirkel bestående av vignetter som spiller på det drømmende ved intime aktiviteter. Fargerikt regissert av Giraffe Studios, inneholder videoen også gjesteopptredener samt en kort tekst som etterspør donasjoner til I Love Venezuela Foundation.

Banhart, som tilbrakte barndommen i Venezuela, har blitt dypt berørt av fattigdommen og fortvilelsen han ble vitne til der. Hans bekymring over situasjonen i hans hjemland gjorde at han ble trukket tilbake til det spanske språket: "Broren min er i Venezuela, kusiner, fettere, tanter og onkler. De holder pusten, i stillstand. Det er denne hjelpeløsheten. Dette stedet som har vært en mor for deg, og som du også er mor til - det lider sånn. Det er ingenting du kan gjøre annet enn å sende kjærlighet og forbli i den sorgfulle tilstanden."