Foto: Tonje Thilesen

Suksessen Red Bull Music Festival Oslo er tilbake! Etter å ha blitt arrangert for første gang i fjor, gjentas festivalen på nytt i år. De første navnene til festivalen er i dag annonsert, og på plakaten finner vi kritikerroste Gundelach og improvisasjonskonseptet Round Robin, med noen av Norges fremste artister i spissen. Festivalen arrangeres 5. til 13. oktober.

Når Red Bull Music Festival Oslo igjen inntar hovedstaden, skal unge og nye, så vel som etablerte artister, få nye rom for kunstneriske muligheter og utfoldelse som vil begeistre publikum. Byfestivalkonseptet planlegger konserter og samarbeidskonstellasjoner publikum aldri før har sett, hørt eller opplevd.

I alt kommer rundt 30 artister til å spille på 2019-utgaven av Red Bull Music Festival Oslo, og i dag ble de to første konsertene sluppet.

Turnéstart for Gundelach
10. oktober inntar Gundelach storsalen Sentrum Scene. Den kritikerroste artisten vil utvikle et helt nytt livekonsept, kun for denne kvelden. Det vil bli en kroppslig opplevelse hvor alle sanser skal lokkes.

Gundelach er aktuell med ny musikk, og til høsten kommer minialbumet «My Frail Body. Konserten på Red Bull Music Festival Oslo blir den første konserten Gundelach gjør, før han reiser videre på turné.

– Visjonen min med albumet kommer fra opplevelsen av en kroppslig tilknytning til naturen; endringer i følelser, tankeprosesser og jeg-funksjon. Det nye live-formatet er en videreføring av setupet vi hadde da vi spilte i Jakobkirken under By:larm. Det er mer sequencerbasert. Jeg er opptatt av at alle elementene som blir spilt skal få plass til å leve/vokse i rommet, i tillegg heller de nye produksjonene mine mer og mer mot klubb i forskjellige nyanser, så det passer fint, forteller Gundelanch.

Improstafett
På Parkteatret samme kveld, møtes noen av Norges dyktigste instrumentalister for å dyrke improvisasjonskunsten. Gjennom konseptet Round Robin skal musikerne, alle med ulik bakgrunn og instrumenter, delta i en improvisasjonsstafett. Ingenting er forutbestemt, annet enn at improviserte duetter skal lede oss gjennom kvelden.

Omlag 14 musikere skal delta, og blant de bekreftede artistene finner vi musikalsk ekspertise fra rock,- pop-, jazz- og den elektroniske verdenen: Lars Horntveth på gitar og synth, Ellen Andrea Wang på kontrabass, Arthur Kay på keys, Anja Lauvdal på piano, Nasra Omar på vibrafon, Paal Nilssen-Love på trommer, Sidsel Walstad på harpe, Hedvig Mollestad på gitar og Ánde Somby vil gi oss joik.
Gundelach
Kai Gundelach tilbragte ungdommen som mindreårig DJ i Oslos uteliv, før han entret den samme musikkscenen som et stjerneskudd med debutsingelen «Alone In The Night». Singlene «Spiders» og «Fjernsynet» fra Gundelachs selvtitulerte EP, gav ham popularitet blant både anmeldere og på radio i inn- og utland. Dette førte til at han fikk spille på ledende festivaler som Roskilde og Øya, samt nominasjon til Spellemann. Her hjemme ble Gundelach prinsen av melankoli med sin gripende falsett og sine noire produksjoner.

I høst er Gundelach aktuell med mini-albumet «My Frail Body». Det hele begynte når Munch-museet spurte Gundelach om å gjøre en musikalsk tolkning av et Munch-maleri. Resultatet var «Bolder» som ble sluppet i vår. Denne høsten kommer Gundelach til å slippe flere singler fra dette prosjektet, som er en visuell reise gjennom blomster med påfølgende turné i Norden og Tyskland. Første stopp er hans hjemby Oslo og Sentrum Scene.

Round Robin
Norges dyktigste instrumentalister møtes. Alle med ulik bakgrunn, de spiller forskjellige instrumenter. En etter en, i tilfeldig rekkefølge, skal de opp på scenen. Første musikker begynner med soloimprovisasjon, før vedkommende får selskap av neste musiker i rekken. I fem minutter spiller de sammen, før førstemann går av scenen og en ny musiker kommer på. Slik fortsetter det, til vi er igjennom hele lineupen. Ingenting er forutbestemt, annet enn at improviserte duetter skal lede oss gjennom kvelden.

Round Robin ble for første gang arrangert i fjor, og viste den utrolige bredden og musikalske særegenheten norske musikere har å by på.