Foto av Heidi Sævareid: Lidia Drzewiecka, av Anders T. Andersen: Siren Høyland, og fra forestillingen: Erik Berg

Musikknyheter.no sin podkast, Fotnote, handler om musikkbøker og musikk i bøker. I hver episode møter vi forskjellige gjester for å snakke om sakprosabøker om musikk, og om musikk i skjønnlitterære utgivelser. Ti episoder ligger nå tilgjengelig på ulike plattformer, og med egne nettsaker om gjestene her på musikknyheter.no.

I samarbeid med Deichman musikk blir det liveopptak av Fotnote fredag 28. juni klokken 1630 ved musikkavdelingen på hovedbibliotek i Oslo. Det skal handle om David Bowie i denne sendingen. Gjester er forfatter og oversetter, Heidi Sævareid, og skuespiller og regissør, Anders T. Andersen. Sævareid har oversatt boka David Bowie: Det siste intervjuet og andre samtaler (Flamme forlag 2019), og Andersen har regien på den norske versjonen av musikalen Lazarus på Det Norske Teatret.

Les mer om boka her
Les mer om forestillingen her

Sævareid og Andersen vil snakke om hvilken betydning Bowie har hatt for dem personlig, men også som inspirasjonskilde til forfatter- og regissøryrket. Samtalen vil også se nærmere på hvordan en oversetter og regissør jobber med å omforme et litterært språk i bok og på scene. Hva skjer med teksten når den oppstår i et annet språk enn det opprinnelige? Hvilke hensyn må man ta? Hvilke utfordringer kan oppstå?

Fredag 28. juni kl 1630 på Deichman i Oslo er det altså duket for et unikt møte som forener litteratur, teater og musikk!

Gratis inngang!

NB! Heidi Sævareid var for øvrig også gjest i andre episode av «Fotnote». Da snakket hun om Emily MacKays bok om Björks album «Homogenic». Les mer og hør episoden her

Facebook-event her