Youngs NEDE åpner dørene i september. Mange gode krefter og visjoner har gått sammen om at dette skal bli en ny favoritt for publikum i musikkbyen Oslo.

Henning Krane, tidligere bookingsjef på Slottsfjell, er ansatt som musikksjef for å fylle scenen med konserter og arrangementer.

- Vi gleder oss stort til å ta fatt på høsten hos Youngs og har masse fine nyheter som vi gleder oss til å slippe fremover. Vi har sagt at Youngs skal forsterke det allerede eksisterende tilbudet i Musikkbyen Oslo og det mener vi dagens slipp bekrefter, sier Henning Krane til Musikknyheter.no

I dag slippes de aller første smakebitene på høstens program:

REAL ONES 25-årsjubileum
I 2019 feirer Norges kanskje aller beste liveband 25-årsjubileum, og vi er strålende fornøyde med å presentere Oslos jubileumskonsert på Youngs.

Siden de i 1994 holdt sin første konsert i hjembyen Bergen har Real Ones imponert som et fantastisk liveband og som et av Norges mest originale band. Overalt hvor de spiller etterlater de seg dedikerte og smilende fans: Fra Svalbard til Yukon til Shanghai til Calcutta til Brussel til New York til alle de stedene de kommer til å besøke i årene fremover!

”Real Ones har lenge vært Norges i særklasse beste liveband. Kanskje er de Norges beste band, punktum.” 5/6 Dagbladet

Lørdag 09. November
Dørene åpner 20.00
Aldersgrense 18 år
Billetter 280,- (+avg)


BENDIK GISKE
Bendik Giske (NO/DE) er en queer artist og saksofonist som utrykker seg med fysikalitet, sårbarhet og utholdenhet. Hans album Surrender (Smalltown Supersound) ble mottatt med entusiasme av internasjonal presse og publikum da det kom tidlig 2019 med remixer av amerikanske Total Freedom, Lotic, britiske Rezzett og norske Deathprod.
Giske tar for seg byggesteinene i elektronisk musikk og spiller det live, helt uten looping eller lignende, og omfavner sin menneskelige feilbarlighet. Han nevner Lindtrøms arpeggioer og Evan Parkers sirkelpust som referanser, og ved å kombinere disse ytterpunktene sammensmeltes frijazz og klubbmusikk. Som komponist har Giske skapt originale verker for dans og teater, og som utøver er han allsidig og trollbindende.
Surrender er en hypnotiserende debut som tar lytteren med på en ferd gjennom eufori og utforskertrang fra Berlins undergrunns klubbscene, berettet kun med saksofon og stemme såvel som et knippe velplasserte mikrofoner. Med pust, stål og muskler formidler Giske sine opplevelser gjennom saksofonen.

Fredag 25. oktober
Dørene åpner 20.00
Aldersgrense 20 år
Billetter 250,- (+avg)


SILENT DISCO CLUB
Etter å ha skapt noen helt elleville klubbkvelder siden de inntok hovedstaden i fjor høst, med utsolgte gigs og dansebonanza på både SALT, Kulturhuset og Dattera til Hagen tar Silent Disco Club nå turen videre til Oslos nye storstue, nemlig Nede på Youngs.

På «Silent Disco Club» kan man forvente seg en salig blanding av svette 80-talls låter, pop-perler fra det deilige 90-tallet, hip-hop og R&B, nye og gamle bangers, remixer, mash-ups, svisker og andre snurrepiperier.

Det blir garantert dansestemning og skamløs allsang når Silent Disco Club inviterer til fest, og det er muligens ingenting som slår et dansegulv som koker når det synges og danses til 3 forskjellige låter samtidig! Konseptet silent disco fungerer slik at alle gjestene får utdelt hvert sitt trådløse headset hvor man kan velge i mellom 3 forskjellige kanaler. Fargen på lyset fra headsettene indikerer hvilken av DJene man hører på og på den måten unngår man å drite seg ut ved å danse til Backstreet Boys når drømmedama hører på Beyoncé.»

Lørdag 31. August

Dørene åpner 23.00
Aldersgrense 23 år