Foto: Solveig Bergli Selj

Marte har fått mye oppmerksomhet for sitt engasjement i klimasaken, ettersom hun tilfeldigvis slapp klimapoplåta Verden er stor samtidig som FNs klimapanel lanserte den dystre rapporten om 1,5 gradersmaålet. Hun skrev en kronikk på NRK Ytring som ble lest lest av nærmere 100 000, og musikkvideoen til Verden er stor ble tatt ut til kortfilmfestivalen i Grimstad.

For det er mye å sørge over:

"Menneskeheten er ille ute og naturen forsvinner i rasende fart. Så blir mammaen din plutselig syk og dør, og det blir slutt med kjæresten på kjipeste vis. Likevel fortsetter du. Hva er denne rytmen som bare går og går, som får deg opp av sengen hver morgen. Hva er dette insisterende refrenget som kommer igjen og igjen, og stadig gir deg noe å glede deg over» - Marte Wulff.

Med andre singel fra sitt kommende, sjette soloalbum, forsøker Wulff å formidle dette "noe", som vanskelig lar seg definere.

Siden Wulff entret den offentlige klimadebatten har det kommet stadig nye, dystre rapporter om klodens tilstand. Ordet "økosorg" har blitt et kjent begrep etterhvert som stadig flere tar inn over seg konsekvensene av vår fremferd på jorden. Låta «Morgensorgen" adresserer dette temaet, og teksten står i sterk kontrast til den spretne og lekne produksjonen.

Det finnes mang en slags sorg, men uansett hvordan og hvorfor du sørger, er sorgen et viktig stadium i en erkjennelsesprosess. Fra den kan du reise deg opp og gjøre noe. Du kan gå videre, forandret.
Låta er produsert av Morten Martens, Thom Hell og Wulff, og innspilt i The Lodge studio i Kristiansand.