Foto: Dan A. Nachtnebel


Punkbandet Cockroach Clan skal gi ut sitt første album på 22 år og slipper i dag sangen Believer. Låten er første smakebit fra bandet etter at bandet ble plukket opp av Fysisk Format. Albumet Songs about blunt knives and deep love kommer 13. september.

Cockroach Clan var et av de mest markante punkrock bandene i den norske undergrunnsfaunaen med tidligere Mayhem-vokalist Billy på vokal. Det er fremdeles Billy og låtskriver Atle Egil Knoff Glomstad som styrer skuta, men de har fått god hjelp fra Mormones-tvillingene Simen Jeistad og Morten Lunde samt produsent Hugo Alvarstein.

Atle Egil sier om låten:
Denne skreiv jeg for 18 år siden og spilte inn som demo året etterpå. Vi gjorde ingenting med innspillingen foruten å lage noen CDr-skiver og dra til London for å få den anmeldt. Tabbe! Som de landsens gutter vi var, regnet vi med at vi lett kunne traske til Kerrangs hovedkvarter. Det tok bare syv timer. Med føttene fulle av blemmer og stotring som førsteklassinger fremførte vi vårt ærend: "We’re a band from Norway, you might have heard of us". Kerrang folkene hadde ikke hørt om oss men var hyggelige og takket for demoen. Den ble selvsagt aldri anmeldt.

Å spille inn Believer var den enkleste sak i verden. Det er en rett fram og catchy liten sak med et skrudd refreng som gjør at du ikke kan danse til den uten å snuble. Jeg kan ikke huske å ha skrevet teksten, så hvem vet hva den handler om. Trolig ikke om trasking.


Bidragsytere:
Vokal: Eirik "Billy" Norheim
Gitar og låtskriver: Atle Egil Knoff Glomstad
Gitar: Simen Jeistad
Bass: Morten Lunde
Trommer: Cato Holmen
Tangenter: Hugo Alvarstein

Hør låten her: