Foto: Harmony Korine

Iggy Pop har bekreftet utgivelsesdato og tittel på det nye albumet Free, som vil bli utgitt den 6. september via Loma Vista.

Han følger opp 2016 Post Pop Depression - albumet som har tatt seg høyst opp på albumlister i hele hans karriere.

Lydbildet til Free har i utgangspunktet ingenting til felles med enten sin forgjenger eller med noe annet Iggy Pop-album. Free er et uvanlig mørkt og kontemplativt tilskudd til Iggy Pop-katalogen og er laget sammen med musikerne Leron Thomas og Noveller.Dette sier Iggy om prosessen:

"Dette er et album hvor jeg lar andre artister snakke for meg, hvor jeg låne stemmen min ...

På slutten av turneen med Post Pop Depression følte jeg meg sikker på at jeg for alltid ville bli kvitt den kroniske følelsen av usikkerhet som har bitt seg fast i livet mitt og i karrieren altfor lenge.

Men jeg følte meg også utmattet. Og jeg følte at jeg ønsket å ta på solbriller, snu og bare gå min vei. Jeg ønsket å være fri. Jeg vet at det er en illusjon, og at frihet er bare noe du føler, men jeg har levd lenge nok til å vite at den følelsen er den eneste tingen verdt å jakte på. Det er alt du trenger - det trenger ikke nødvendigvis å være lykke eller kjærlighet, men følelsen av å være fri.

Så dette albumet bare skjedde med meg, og jeg lot det skje."