Sjangerbredden er stor, og publikum kan glede seg over noe av det mest spennende fra den nordiske hiphop- scenen og den alternative elektroniske musikkverdenen, med konseptuelle sjangerkvelder på TAKET og Stratos. I selveste Operaen blir det fest når Lemaitre entrer Hovedscenen 11. oktober.

Fra sin base i Los Angeles har Lemaitre vært hoffleverandør av hits og hooks, som har gjort dem til en av de mest spennende musikkeksportene Norge har. Sammen med et knippe unge norske artister, har de vært med å pushe moderne elektronika videre med deres ofte fjærlette melodier, i kontrast til tunge beats. Deres forrykende live-show har tatt dem til scener som Coachella, Lollapalooza og Roskilde, og flere utsolgte turneer over hele verden.

Når de nå kommer hjem til Norge blir det til det ikoniske Operahuset som rager over Oslofjorden.

- Jeg trodde noen tullet med oss da vi fikk spørsmålet. Vi driver liksom med elektronika, og så skal vi spille på Hovedscenen på Operaen, sier Ulrik Denizou Lund, vokalist og den ene halvdelen av duoen, og fortsetter: - Men i tilfelle det var seriøst, så tok jeg sjansen på å svare ja. Da bekreftelsen faktisk kom, begynte tankene å fly med en gang. At nå måtte vi komme med noe vi aldri har vist noen før.

- Av og til er de ytre rammene med å sette føringer for kreative prosesser. Operaen er en sånn greie. Det er akkurat som selve bygget og den følelsen du får når du kommer inn i salen, ”mener” noe om det du har tenkt å fremføre. Det gir en enorm ærefrykt. Så vi har jobbet lenge med et live-format vi ikke har vist før. Nå vil vi jo ikke si alt, men tar du vår vanlige besetning, legger til en lang blåserekke og et kobbel med strykere, så nærmer man seg. Plusser du på venner og gjesteartister fra øverste hylle, er du enda nærmere!, sier den andre halvdelen, Ketil Jansen.

De lover også et visuelt uttrykk utformet kun for denne enkeltstående konserten, og at de vil fremføre flere låter i ny drakt. - Vi tør ikke regne med at vi får denne muligheten igjen, så da kan vi like godt brenne opp alt kruttet først som sist. Og er det noe vi har, så er det krutt…, avslutter duoen.Nordic Hip Hop Night
5. oktober blir det en nordisk hiphop- kveld av de sjeldne på TAKET Steen & Strøm. Opplev Einár, et av de heteste navnene på den svenske hiphop-scenen, hiphop-kollektivet Reykjavíkurdætur, kjent for sine dynamiske tekster og rå live-opptredener, hyperenergiske Emil Stabil fra Danmark, som for tiden er aktuell med hiten En Sang (feat, Gucci Mane), finske F, og ikke minst vår egen stjerne Myra, med sin uanstrengte rapping og lekende lyriske stil, aktuell med singelen Motorola. Kveldens DJ blir Choqwave!


Electronic Closing Night
På toppen av Youngstorget, nærmere bestemt Stratos, avsluttes årets festival, med noe av det mest spennende innen elektronisk musikk for øyeblikket. Av bekreftede navn finner vi amerikanske Yves Tumor, som under fjorårets by:Larm imponerte et fullsatt Blå. Han er tilbake med DJ- sett, etter at han måtte kansellere ØYA, nederlandske BEA1991, som har opparbeidet seg et rykte for sin abstrakte tilnærming og krysning mellom performance og kunst, og SASSY 009, som i høst er aktuell med ny musikk. Programmet for kvelden er enda ikke komplett, her er det mer spennende i vente! Datoen er 12. oktober.