Foto: Wanda Nordstrøm

Astrosaurs univers består av en blanding instrumental rock og post-metal, med drivende stoner-, prog- og jazz-rock elementer. ”Den generelle befolkningen ser på akademia og metal som rivaler, men Astrosaur, hvis medlemmer studerte ved Musikkonservatoriet i Kristiansand, lener seg mot det intellektuelle uten å ofre det autentiske» skrev Invisible Oranges om den Oslo-baserte trioen.

Bassist Steinar Glas kommenterer deres tredje singelutgivelse:

“Obscuroscope” er på mange måter et album om nysgjerrighet og utforskertrang. Låta “White Stone” er inspirert av middelalderens alkymister og deres forsøk på å fremstille gull, sølv og eliksiren for udødelighet. Dette er en av de lengre låtene fra plata og kombinerer klassisk orientert hard rock med stoner/doom og jazz-inspirerte melodiske elementer, noe som bør få tankene over på alkymister som prøver å løse universets mysterier.



Gitarist og låtskriver Eirik Kråkenes har steppet inn for norske band som Leprous og Ihsahn, for å nevne noen. Astrosaur er hans eget band og “Obscuroscope” er utrolig nok, tar man i betraktning det musikalske omfanget og modenhet i låtskriving, kun deres andre album. Bandet høstet overveldende lovord for sitt debutalbum "Fade In // Space Out” som ble utgitt i 2017. Singelen “White Stone" er tredje og siste singelslipp før bandets andre album, Obscuroscope, slippes 27. september på det tyske plateselskapet Pelagic Records.