Foto: presse/Jørn VebergSingelen Up North blir markert med ein handmåla musikkvideo utanom det vanlige, signert den kjende kunstnaren Costin Chioreanu.

Låta kan ein best beskrive som ein knyttneve av undring og nostalgi, der Borknagar tek lyaren med på ei reise innom årstidene i livet. Frå livets fargesterke grying til livets ubarmhjertige gråning. Og alt det mellom.

- Singelen er storslagen og atmosfærisk med gjenkjennelig Bork-signatur. Den handler om «livets sirkel» og det faktum at mengden energi i universet er konstant, at energi bare endrer form. Ytterst sett er vi alle stjernestøv, som for et skarve øyeblikk tar form som et menneske her på jorden, fortel gitarist og primus motor Øystein G. Brun.

27. september slipper Borknagar sitt 11. album True North. Denne etterlengta fullengdar blir å få på vinyl, digitalt og eit begrensa antall digipacks.

- Vi gleder oss stort til albumet slippes i slutten av måneden og fansen kan forvente seg en musikalsk reise av de sjeldne. Fra livets indre og ytre, gjennom fjorder og over fjell, men ikke minst med et klingende element av realisme og nærhet til naturen, fortset Øystein.