Foto: Julia Naglestad

Wolves Like Us er tilbake etter 5 års "voksenpause" etter forrige album, og har førpremiere på singelen «Stay Cold» som slippes i morgen. Låta er første smakebit fra deres tredje album «Brittle Bones» som slippes 25. oktober på Pelagic Records

- Stay Cold handler om pendlerpappaen som innser at livet er satt på vent. Og forsøker å hanskes med dette. Mulig han lykkes, men også mulig at han ikke lykkes, sier bandet om låta.Wolves Like Us ble dannet våren 2010 av medlemmer fra b.l.a Amulet, Jr Ewing, The Unmist, Arms On Fire og Infidels Forever, og nærmest før de skjønte det selv var de et band med en undergrunnssbuzz få er forunt. Bandet hadde knapt nok eksistert i tre måneder før de hadde spilt inn en femspors demo, blitt kåret til Ukas Urørt på NRK P3 og blitt booket til å spille på årets Øyafestival. Med forkjærlighet for nittitalls post-hardcore ville gutta gjøre noe "de ikke hadde gjort før” og skapte seg fort et navn rundt i Norge med sine energiske og svette liveshow.

Etter en supportjobb for britiske Gallows i Oslo samme høst fikk de platekontrakt med det amerikanske plateselskapet Prosthetic Records, og turnerte årene etter Norge og Europa på kryss og tvers med band som Blood Command, Kvelertak, Swing Kids, Junius, Torche, Coliseum og Doomriders for å nevne noen. Etter to kritikerroste album på Prosthetic, Late Love (2011) og Black Soul Choir (2014), en rekke europaturnéer og et dusin shows i inn- og utland tok bandet i 2016 seg en timeout for å finne ut hva de ville videre og hvordan de skulle sjonglere rock og voksenliv.

Med unntak av noen sporadiske festivaljobber i utlandet ble det stille fra Wolves Like Us, og sakte men sikkert ble bandets tredje album, Brittle Bones til.

Brittle Bones er innspilt med Roar Nilsen (The Dogs) bak spakene, mixet av Scott Evans (Kowloon Walled City) i Oakland og mastret av Magnus Lindberg (Cult Of Luna) i Stockholm, og viser en mer voksen og dynamisk ulveflokk enn tidligere.