Debutalbumet Tales From The Backseat solgte til gull i fjor, og har allerede nesten 40 millioner streams. Nå er irske The Academic tilbake med låten Aftertaste - en selvsikker og spretten åttitallsinspirert indiepoplåt.

Etter å ha turnert nesten konstant de siste 18 månedene, har bandet tilegnet seg en stadig voksende og nesten kult-aktig fanskare. De ble nominert til The Choice Music Prize Album of the Year i hjemlandet, og blir omtalt som et av de mest spennende nye, unge livebandene på musikkscenen. Dette har ført til at både The Strokes, Twenty One Pilots, Noel Gallagher, The Kooks og nå nylig The Rolling Stones, har spurt om bandet vil være support på deres respektive turneer.

Sammen med hyllest fra kritikere i The New York Times, The Independent og The Irish Times, for ikke å nevne enorm støtte fra BBC Radio 1 og folk som Annie Mac og Huw Stephens, har kvartetten også blitt øremerket av BBC’s Phil Taggart som en av Irlands største fremadstormende artister. Han sammenlignet dem blant annet med landsbrødrene i Two Door Cinema Club.

Om den nye låten Aftertaste sier frontfigur Craig Fitzgerald følgende:
- Når det kommer til Aftertaste jobbet vi veldig annerledes enn tidligere. Produksjonsmessig var vi mye mer involvert. Av og til treffer vi forutinntatte forestillinger om at dersom du er et gitarband, bør du befinne deg i en spesifikk musikalsk bane. Vårt tankesett når vi skriver, er mindre definert av hvordan stereotypen til et indieband skal låte, og handler mye mer om å la låtene våre være det beste de kan være.

Bandets andreplate slippes i 2020.