Helga 20.-21. september er det bare å møte opp hvis du er interessert i norsk hiphop. Da går nemlig Lairofestivalen av stabelen i Bodø. Det er DJ Albert Haugen og forloveden Maya Vaag som er intitiativtakere til det som er noe så sjeldent som en helnorsk hiphop-festival.

På nettstedet til festivalen kan du bl.a. lese følgende:
"Lairo foregår i Bodøs gater og bakgårder, med hovedsete på Dama di. Vår mest intime scene er på toppen av Radisson Blu, Top13 med sin unike utsikt. Restaurantene Pangea og Lyst På på torget vil servere festivalmaten. I tillegg har vi en overraskende scene-nyhet rett rundt hjørnet."

Som en del av opplegget på festivalen, vil det bli «Kaffeslaberas med Marve» med Bodø – og Ørnes – sin egen Joddski og oslogutten Don Martin. Joddski er presseansvarlig for Lairofestivalen. Vi tok derfor en kjapp prat med ham om festivalen.


Foto: Stian Schløsser Møller

Gi potensielle tvilere tre gode grunner for å dra på Lairofestivalen.
– Selv om ikke alle artistene her er enorme trekkplaster, er alle sammen knallbra! Du kommer til å komme ut herfra med minst et par solide overraskelser innabords.
– Dama di-huset er Nordnorges definitive alternative kulturhus, koseligere venues skal du leite lenge etter.
– Mat-samarbeid med Lunchklubben på restauranten Lystpå. Ting som skjer på street food-restauranten på Pangea. Workshops. Live radio og podcasts. Ikke bare konsertene med andre ord!

Lairofestivalen har tilsynelatende ingen headlinere. Alle navn på plakaten er like store. Er dette bevisst eller helt tilfeldig?
– Det er ikke tilfeldig, litt av grunnfilosofien til Lairo er at alle er like mye verdt. Ingen headlinere, ingen VIP. Alle artister er like viktige for oss!

Fullfør setninga: "De som ikke drar på Lairofestivalen er..."
– …sannsynligvis ikke interessert i norsk hiphop.

En av artistene som skal spille på Lairofestivalen, er Bodø-artisten Mats Dawg. Sjekk ut videoen til Én vei:Sjekk ut programmet til Lairofestivalen her!