Foto: Aschehoug


Dødtid kom ut på Aschehoug i 2013 og omtales som ”notatene Chirag og Magdi skrev under arbeidet med albumet som overgikk alt de noensinne hadde gjort. Fotograf akam1k3 fulgte dem hele veien: fra de første rundene i studio i Stockholm, til turnéavslutningen på Rockefeller i oktober 2013.” Mer om boka

Liv Marit Weberg er forfatter og har tre utgivelser bak seg på Aschehoug. Hun blir ofte fremhevet som en forfatter med en særegen stemme i norsk litteratur. Les mer Weberg og hennes bøker

I denne episoden av Fotnote snakker Weberg om Dødtid og hennes forhold til Karpe.



Abonner på Fotnote i iTunes

Hør podkasten på andre plattformer

Siden Karpe ble etablert i 2000, da som Karpe Diem, har de vokst de å bli et av Norges største band. De har vunnet en rekke priser og utgitt flere kritikerroste plater. De debuterte med EP-en Glasskår i 2004 og ga ut sin første langspiller i, Rett fra hjertet, i 2006.



Dødtid ble utgitt året etter suksessutgivelsen Kors på halsen, ti kniver i hjertet og mor og far i døden (2012). Her finnes Naomi, en av Webergs favorittlåter med Karpe.



I 2016 ga Karpe ut sitt femte album, Heisann Montebello. Dette var et album som bidro til at Weberg gjenoppdaget bandet, og særlig låta Lett å være rebell i kjellerleiligheten gjorde inntrykk.



Tidligere i år ga Karpe ut SAS PLUSS/SAS PUSSY.




Karpes hjemmeside