Whitney Houston døde for over syv år siden, men kan neste år oppleves som hologram i samspill med fullt liveband.

Showet er klar for Folketeateret i Oslo 30. mars neste år. Det blir en full konsert med band, dansere, korister og digital koreografi i tillegg til Whitney Houstons hologram.

Mark Vaughan hos arrangøren All Things Live påpeker begeistret at dette er første gang denne konsert-teknologien kommer til Norge.

– Whitney Houston er en av de største musikkstjernene i vår generasjon. Hologram-showet er en en ekte utstilling av hennes talenter, med live-band i en unik og intim setting, sier han til VG.

Dette er første gang det arrangeres en hologram-konsert i Norge, men dette har blitt gjort med flere avdøde artister tidligere. Slik så det ut da Roy Orbison spilte live som hologram.Denne kvelden vil gi publikum muligheten til å gjenoppleve den elskede pop-dronningen ved hjelp av topp moderne holografisk teknologi og remastrede versjoner av hennes klassiske hits. Showet blir fremført med liveband, backup-sangere og dansere, omkranset i en spektakulær og ekstravagant setting for å skape en fantastisk konsertopplevelse utenom det vanlige.

Whitney Houston var en av tidenes største kvinnelige popstjerner. Hennes triumfer som hitmaker er uten sidestykke; hun var den første artisten som hadde syv nummer én singler på rad. En rekord som står den dag i dag, og hennes cover av Dolly Partons «I will always love you» er intet mindre enn den største singelen i rockens historie. Med sitt andre album, «Whitney» ble hun den første kvinnelige artisten til å debutere på førsteplass på albumlistene.

Houston kunne håndtere store prangende ballader, leken danse-pop og urban samtidssoul med enkelhet; og resultatet var en bredere appell enn de aller fleste artister fra samme æra. Dette hjalp henne med å bli en av de første svarte artistene siden Michael Jackson, til å lykkes på MTV. Som mange av de tidlige soulsangerne var Houston opplært i gospel før hun tok steget inn i populærmusikken, og over tid utviklet hun sin særpregede stil med dansende, melodiske utsmykninger. Skyggen av hennes teknikk preger fortsatt pop-divaene og soul sangere som har kommet etter, og har skapt en hær av imitatorer. I 2019 samarbeidet Whitneys rettighetshavere med vår helt egne EDM superstjerne Kygo, og slapp «Higher Love» som har dominert radiobølger og hitlister verden over og beviste at kjærligheten for hennes musikk ikke har falmet.

Konserten vil blant annet inneholde hennes mest ikoniske hits; som “I Will Always Love You,” “I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me”), “The Greatest Love of All” og “Higher Love.