Foto: Oddbjørn Steffensen


Elton John legger til 16 konserter i Europa på sin avskjedsturné i 2020. Vi gleder oss til to fantastiske kvelden med legenden på Telenor Arena 26. og 27. september!

Farewell Yellow Brick Road startet i USA for over ett år siden, og har blitt hyllet av både kritikere og fans. På den tre år lange turnéen gjennomfører Elton John mer enn 350 konserter på 5 kontinenter, før den avsluttes i 2021. I sommer var vi så heldige å få besøk av veteranen i Bergen, en konsert vi anmeldte her på Musikknyheter.no .
Dette er superstjernens siste turné noensinne, som markerer slutten på et halvt århundre på veien. Legenden tar med denne produksjonen med seg fansen på en musikalsk og svært visuell reise gjennom sin 50 år lang karriere.

«Etter over 36 år med samarbeid er det både en glede og med litt vemod at vi ønsker Elton John velkommen tilbake for hans siste 2 konserter i Norge og Oslo! Han leverte et fyrverkeri av et show i Bergen før sommeren og vi gleder oss til å oppleve det igjen i Telenor Arena, høsten 2020» - sier Rune Lem, Senior Promoter i Live Nation Norge.

Elton John er en av de mestselgende soloartistene gjennom tidene, med 1 diamant, 38 platina eller multi-platina og 26 gullalbum, over 50 topp 40-hits og mer enn 300 millioner solgte plater verden over. Han har også rekorden for den mest solgte singelen gjennom tidene, med «Candle in the Wind 1997».

Elton John har fått en rekke utmerkelser og priser, blant annet 6 GRAMMY (inkludert GRAMMY Legend award), Tony, Oscar og BRIT Award. Han er innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame og Songwriters Hall of Fame, har mottatt Kennedy Center Honor, Legend of Live Award, 13 Ivor Novello Awards, samt blitt utnevnt til ridder av dronning Elizabeth II for sitt musikalske bidrag og veldedige arbeid.

I 2019 kom den kritikerroste musikalfilmen «Rocketman», basert på hans liv, som har gjort det bra på kino over hele verden.

Elton John etablerte i 1992 Elton John AIDS Foundation, som i dag er en av de ledende non-profit HIV/AIDS-organisasjonene og hittil har samlet inn over 450 millioner dollar i den globale kampen mot HIV/AIDS. I 2018 ble Elton belønnet med en Crystal Award for å bevisstgjøre menneskerettighetsspørsmål ved World Economic Forum (WEF) i Davos.

Elton John står bak klassikere som «Tiny Dancer», «Rocketman», «I’m Still Standing», «Your Song» og «Don’t Go Breaking My Heart», for å nevne noen. Bli med på den historiske avskjedsfesten til en av popmusikkens aller største legender!

Billetter i salg mandag 11. november kl. 09.00.