Foto: Per-Otto Oppi Christiansen

Judas Priest tar turen tilbake til Norge, og denne gangen er det Stavanger som står for tur! Det legendariske og innflytelsesrike bandet er klare til å feire sin fartstid i rampelyset, og legger i 2020 ut på en 50-årsjubileumsturné. 16. juni spiller de på DNB Arena.

«Det er med stor glede vi ønsker Judas Priest velkommen tilbake til Norge - det er få artister som har gjennomsyret og preget sjangeren sin som dette bandet og solgt utallige millioner album! De siste årene har Stavanger vært arena for flere legendariske konserter og vi er stolte av å levere enda en. Rett og slett en bra dag på jobben!» - Martin Nielsen, Head Promoter i Live Nation Norge.

Det er få heavy metal-band som har vært like toneangivende som Judas Priest. Gjennom sin 50 år lange karriere har de hele veiene opprettholdt sin posisjon som en av de største, noe de nok en gang beviste med «FIREPOWER» i 2018, som nådde bandet høyeste albumplassering og ble hyllet av kritikerne. I tillegg har veteranene blant annet vunnet Grammy i kategorien 'Best Metal Performance' i 2010, mottatt VH1 Rock Honors i 2006 og blitt nominert til Rock and Roll Hall of Fame.

LES OGSÅ: Judas Priest spilte i Spektrum i fjor

Judas Priest ble dannet i 1969 i Birmingham, England, en by mange ser på som fødestedet til heavy metal. Rob Halford, Glenn Tipton, K.K. Downing og Ian Hill ble kjernen, som med en rekke trommeslagere endret ansiktet til sjangeren. Etter å ha eksperimentert over en lengre periode og sluppet et par utgivelser, fant bandet virkelig formen og sin særegne stil. Resultatet ble en album-kvartett som skilte Priest fra resten av hardrockmiljøet. De var også blant de første som eksklusivt hadde på seg lær og nagler – noe som har blitt omfavnet av metallhoder verden over.

Vi kan uten overdrivelse si at Judas Priest rett og slett eide 80-tallet. De slapp flere album som er å anse som klassikere, og det var i denne perioden de ga oss låter som «Breaking the Law», «Living After Midnight», «Heading Out to the Highway» og «You've Got Another Thing Coming». Det var også dette tiåret bandet ble en global arena-headliner, og leverte uforglemmelige liveopptrendener på noen av verdens største festivaler, inkludert den første Monsters of Rock Festival i Donington Park (1980) i Storbritannia, US Festival (1983) i USA og Live Aid (1985) i USA.

Judas Priest omfavnet også den mer melodiske hardrocken på «Turbo» (1986) og «Ram it Down» (1988), før de ga ut sin karrieres tyngste utgivelse, nemlig «Painkiller» fra 1990. Dette albumet markerer også trommeslager Scott Travis sin ankomst.

I 2011 kunngjorde Downing at han skulle forlate bandet, men med et brennende ønske om å fortsette med metallflagget til topps, bestemte Judas Priest seg for å verve Richie Faulkner på gitar.

Suksessen fortsatte, og gigantene bygger stadig videre på sin imponerende merittliste. I kjølvannet av det kritikerroste albumet fra 2018 la bandet ut på sin utsolgte JUDAS PRIEST - FIREPOWER 2018 World Tour. Og i 2020 inviterer de fansen til en feiring av sine 50 år med heavy metal - her blir det garantert rift om billettene! Billetter i salg fra fredag 25. oktober kl. 09.00.