Foto: Julia Naglestad

- Vi bygde denne skiva stein for stein, med mørtel fra klassisk 90-talls rock på et betongfundament av pønkrock. Resultatet ble en nedtagga bygning hvor en gjeng tvilsomme sjømenn har tilholdssted - Wolves Like Us.Fem år har gått siden vårt siste album ”Black Soul Choir” ble utgitt våren 2014. Etter tre europaturnéer og et dusin show i inn og utland for å promotere «Black Soul Choir», tok vi oss tid til å finne ut hvor vi skulle med bandet, lagde demoer og prøvde å finne veien gjennom voksenlivets fantastiske platthet. Med ni barn mellom oss, er vi litt eldre og gråere, men drivet er fortsatt der, ti år etter starten.

- Vi er enormt stolte av disse 10 sangene. Det måtte noen hytteturer til, et par sykehusopphold og mange, lange timer både på lokalet og i studio for å lande det hele. Det har vært en kamp å holde sammen som et band til tider, nesten som en hemmelighet bare vi visste om. Men vi er fortsatt her, vi spiller høyt og vi synger rett fra hjertet. Vi tør påstå at det låter som "oss" - og at plata er en ærlig sak, fortalt med gitar, bass og trommer. Vi ønsket å lage vår egen favorittmusikk, og vi synes BRITTLE BONES er vårt beste forsøk så langt, sier bandet selv.

Wolves Like Us ble dannet våren 2010 av medlemmer fra b.l.a Amulet, Jr Ewing, The Unmist, Arms On Fire og Infidels Forever, og nærmest før de skjønte det selv var de et band med en undergrunnssbuzz få er forunt. Bandet hadde knapt nok eksistert i tre måneder før de hadde spilt inn en femspors demo, blitt kåret til Ukas Urørt på NRK P3 og blitt booket til å spille på årets Øyafestival. Med forkjærlighet for nittitalls post-hardcore ville gutta gjøre noe "de ikke hadde gjort før” og skapte seg fort et navn rundt i Norge med sine energiske og svette liveshow.

Etter en supportjobb for britiske Gallows i Oslo samme høst fikk de platekontrakt med det amerikanske plateselskapet Prosthetic Records, og turnerte årene etter Norge og Europa på kryss og tvers med band som Blood Command, Kvelertak, Swing Kids, Junius, Torche, Coliseum og Doomriders for å nevne noen. Etter to kritikerroste album på Prosthetic, Late Love (2011) og Black Soul Choir (2014), en rekke europaturnéer og et dusin shows i inn- og utland tok bandet i 2016 seg en timeout for å finne ut hva de ville videre og hvordan de skulle sjonglere rock og voksenliv.

Med unntak av noen sporadiske festivaljobber i utlandet ble det stille fra Wolves Like Us, og sakte men sikkert ble bandets tredje album, Brittle Bones til.

Brittle Bones er innspilt med Roar Nilsen (The Dogs) bak spakene, mixet av Scott Evans (Kowloon Walled City) i Oakland og mastret av Magnus Lindberg (Cult Of Luna) i Stockholm, og viser en mer voksen og dynamisk ulveflokk enn tidligere.