Foto: Lars Petter Pettersen

Her er første smakebit fra det kommende Darling West-albumet som slippes 7. februar. Låta «Can't Help It», er i likhet med albumet «We’ll Never Know Unless We Try» spilt inn i Propeller Studios med Kåre Vestrheim og Mike Hartung (Marit Larsen, No. 4, Highasakite, Odd Nordstoga, Motorpsycho ++).

Det har vært noen hektiske år for duoen/bandet, som i helgen kom hjem fra en fem uker lang USA-turne. Deres tredje turné der borte på to år. De reiser tilbake rundt albumslipp i februar, og er også booket til AmericanaFest UK i London i januar.

Med all tiden Darling West har investert i USA og Nashville, fremstår det nesten naturlig at selveste Aaron Lee Tasjan bidrar som låtskriver på en av låtene.

«Etter to år med ekstremt mye reising og mange møter sitter vi igjen med en opplevelse av at det finnes mange gode krefter i sving, selv om verdensbildet tidvis kan se håpløst ut. Uten at det har vært en bevisst tanke i låtskrivingsprosessen, ser vi at vi har latt oss inspirere av dette og at håp og oppmuntring har blitt en slags rød tråd i tekstuniverset denne gangen»

Darling West er alltid i bevegelse. Siden slippet av det Spellemann-vinnende albumet «Vinyl and a Heartache» har de vært så mye i USA at man lett kan kalle det deres andre hjemland. Deres nordiske vri på amerikansk låt-tradisjon ble videre illustrert med «While I Was Asleep» (2018). I 2019 i Nashville satte de seg også ned sammen med byens råeste trubadur, Aaron Lee Tasjan, og skrev låta «True Friends».

«We’ll Never Know Unless We Try» er spilt inn i Propeller Studios i Oslo, og er produsert av Kåre Chr. Vestrheim (Marit Larsen, Highasakite, Odd Nordstoga, m.fl). Låtene på skiva nikker jevnlig til gamle helter som Fleetwood Mac, Jackson Browne og The Byrds, samtidig som man selvfølgelig finner det lett gjenkjennelige Darling West-soundet oppi det hele. Med akustiske perler, nydelige harmonier og melodier som aldri slipper taket.Darling West er tilbake, og første smakebit er singelen «Can’t Help It».