Legendariske Yes kommer til Sentrum Scene og gjør en todelt konsert, et sett med utvalgte klassikere fra hele deres karriere, og ett viet deres albumepos «Relayer».

Yes, en av progrockens virkelige legender og mest innovative band, vil på The Album Series 2020 Tour spille hele «Relayer»-albumet fra 1974, i tillegg til utvalgte favoritter fra resten av deres over 50 år lange karriere. «Relayer» var bandets sjuende album, og et av deres mest ambisiøse og særpregede. Albumet har kun tre låter, og 22-minutterseposet «The Gates of Delirium» og «To Be Over» regnes nå som to av de største klassikerne til bandet. Til tross for fokuset på det kunstneriske ble albumet også en kommersiell suksess, og nådde 4. plass i Storbritannia og 5. plass på Billboard i USA.

– Jeg synes at «Relayer» er noe av den mest kreative og interessante musikken på bandets repertoar. Den er utfordrende og ekstremt underholdende å spille, og jeg er glad for å bringe denne musikken tilbake til konsertscener i Europa. Jeg håper alle som kommer for å høre oss liker disse låtene like mye som vi liker å fremføre dem for publikum, sier Alan White.

Turneen følger opp fjorårets suksessfulle #YES50 Anniversary Tour, og også denne gang består besetningen av Steve Howe (gitar), Alan White (trommer), Geoff Downes (keyboards), Billy Sherwood (bass), Jon Davison (vokal) og Jay Schellen (trommer/perkusjon).

– Vi ser virkelig frem til å spille hele «Relayer»-albumet, og i den første halvdelen skal vi fremføre et eksklusivt utvalg fra Yes' enorme repertoar gjennom over 50 år. Vi ses! sier Steve Howe.

Sentrum Scene | Fredag 15. mai. Billetter i salg onsdag 30. oktober kl 10.00