Foto: Oddbjørn Steffensen, Musikknyheter.no

Ásgeir lager musikk som stikker dypere enn hos de fleste. Med «Bury The Moon» har islendingen laget et høyst personlig album, der han musikalsk beveger seg fra sterke, vakre folkpassasjer til klinisk elektronikk.

– La det være rått. Ikke gå deg vill i hvordan det bør låte. Ikke forsøk å jakte den perfekte sounden, sier han.

«Bury The Moon» – eller «Sátt» på islandsk – begynner med sorg og flukt. Ásgeir så et langvarig forhold forvitre, og kjente at han trengte å komme seg unna, og miste seg selv på den islandske landsbygda. Men musikken tok han med seg.

– Jeg tok med meg min gitar, et lite keyboard og noe veldig enkelt opptaksutstyr. Og det var det. Jeg ville lage et enkelt album, som ikke overtenkte. Det skulle bare være det sangene var, og ikke noe mer, fortsetter Ásgeir.

Ny singel og video ute i dag:Den islandske artisten og låtskriveren fikk kjempesuksess med debutalbumet «In the Silence». Som på debuten har John Grant bidratt med oversettelse til engelsk. Men stemmen på albumet kan bare tilhøre én person; den samme umiskjennelige stemmen som drev debuten til store høyder – og ikke minst gjør hans konsert til magiske opplevelser.

Rockefeller | Mandag 24. februar. Billetter i salg fredag 1. november kl. 10.00.