Oslo-baserte Susanne Klerud (opprinnelig fra Østfold) etablerte seg under artistnavnet NYAKI i 2016.

Når hun nå slipper Soldier, er det hennes fjerde singel i år, og også denne er hentet fra den kommende EP'en som slippes senere i høst. Låten handler om å aldri gi opp kampen og om å være sterk.

- Soldier er skrevet til en som står meg veldig nær. En person som til tider har gått gjennom et turbulent og vanskelig liv, som tidvis har vært i stor fare. Til tross for dette, har denne personen stått oppreist og kommet seg gjennom det. Jeg har hele tiden ønsket å gjøre alt jeg kan for å være den sterkeste støtten jeg kan være. Ofte har jeg drømt at vi kan rømme fra virkeligheten. Rømme til et annet sted, for å slippe unna det indre mørket. Jeg kommer aldri til å gi opp kampen. Jeg kommer alltid til å være der. I can be your soldier, forteller hun.

Susanne var nylig å se på scenen i Storbritannia, hvor hun spilte konsert sammen med den britiske artisten og låtskriveren Jack Hawitt. De to ga også ut hennes debutsingel sammen - duetten Dark Hotel - som har streamet over 100 000 ganger til nå.

Singelen er, som resten av EP'en, produsert av duoen Kastel, som består av Lasse Digre og Håkon Ingvaldsen. De har tidligere jobbet med artister som Arif, Hkeem, Bendik, Admiral P og Philip Emilio.
Soldier slippes fredag, men allerede nå kan du høre låten her på Musikknyheter.no.