Med verdens mest kjente gitarriff i katalogen og over 100 millioner solgte album er Deep Purple et av bandene som virkelig har definert rocken. I dag troner de øverst på nok et storslipp fra Norges største rockefestival, bare dager etter festivalen overrasket fansen med en massiv lansering.

I tillegg til de britiske bautaene i Deep Purple, er symfoniske gigantene Within Temptation, live-favorittene Airbourne, de svenske vikinggudene Amon Amarth, legendene Hypocrisy og det norske black metal bandet 1349 alle klare for Ekeberg 2020.

- Det er gøy å være bookingsjef i Tons of Rock i disse dager. Drømmer går i oppfyllelse både her på kontoret og hos publikum når vi kan presentere legender og ungdomshelter i kombinasjon samtidens viktigste band og artister i vår sjanger. Det har virkelig kokt i våre kanaler siden vi vi slapp Iron Maiden. Når vi nå kroner verket med Deep Purple og andre uhyre sterke navn, så gleder vi oss til å åpne salget til fredag, sier booking og festivalmanager Jarle Kvåle.

Rock and Roll Hall of Fame og oppdrag fra Munch-museet

Hardrock-pionerene Deep Purple har solgt over 100 millioner album, og er innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame. Bandet fikk sitt store gjennombrudd tidlig på 70-tallet med legendariske utgivelser som «In Rock», «Machine Head» og «Made in Japan» – som står som bautaer i rockehistorien. Bandet har en enorm katalog med store låter, hvor «Smoke on the Water», «Highway Star», «Black Night», «Child in Time», «Perfect Strangers» etc. har evig liv.

- Within Temptation er et av de mest etterspurte banda fra Tons of Rock-publikummet. Billettene til deres forrige konsert på Sentrum Scene ble revet bort i rekordfart og det er stas at vi fikk sikret oss dem til Tons 2020 fortsetter Kvåle.

Bandet legger straks ut på en massiv co-headliner turné med Evanescence, og har headlinet flere av verdens største festivaler som Graspop. Det symfoniske metalbandet fra Nederland ble dannet i 1996 av gitarist Robert Westerholt og vokalist Sharon den Adel, og de har siden den gang blitt hjemlandets største musikkeksport.

Australske Airbourne er en umiskjennelig hyllest til inspirasjonskilder som AC/DC, Thin Lizzy og Motörhead, men står også solid plantet på egne bein. De er kjent som et fantastisk liveband, og har varmet opp for bl.a. Iron Maiden og The Rolling Stones. De spilte nylig på Rockefeller, en konsert som var utsolgt i flere måneder i forveien.

De svenske vikinggudene Amon Amarth er i dag en av verdens største metalband, og fyller venues over hele verden med sin suggerende og gyngende deathmetal. Bandets publikum vokser i størrelse, og årets album «Berserker» har løftet bandet til nye høyder. Amon Amarth har sitt eget tekstunivers tuftet på vikingtiden, og er kjent for spektakulære sceneproduksjoner. Til Tons of Rock 2020 vil de ta med seg sitt største show noensinne.

Hypocrisy Peter Tägtgren er multikunstneren fra Sverige som for tiden er aktuell med prosjektet Lindemann, sammen med frontfigur Till Lindemann fra Rammstein. Peter er også kjent som superprodusent i The Abyss studio (Sabaton, Dimmu Borgir, Immortal etc.) og bandet Pain, men til Tons of Rock kommer han med bandet der alt startet – et av Sveriges absolutt viktigste metalband, legendariske Hypocrisy. Hypocrisy har siden starten i 1990 vært med å forme hele den skandinaviske metal-sjangeren.

1349 er soundtracket til norsk black metal. Den Spellemann-nominerte kvartetten turnerer konstant verden rundt, og vil garantert trekke mange internasjonale besøkende til konsert på hjemmebane. Nå er helvetesmaskinen 1349 aktuelle med sitt sjuende album «The Infernal Pathway». Tidligere i år slapp de singelen «Dødskamp», som er et kommisjonsverk på oppdrag fra Munch-museet, Innovasjon Norge og Visit Norway. Gitarist Archaon uttalte i forbindelse med utgivelsen at: «Munch er kanskje den største norske kunstneren opp gjennom historien, sammen med Edvard Grieg. Verkene hans er enormt mørke og uhyggelige, og reflekterer mye angst, smerte og ensomhet, slik jeg tolker dem. Oppdraget passet med andre ord utmerket for oss».

Billettsalget til Tons of Rock starter fredag 15. november 2019