Forrige uke ble Bon Iver og Bikini Kill klare for Øya 2020. De neste ukene fyller festivalen på med variert musikk og aktuelle artister.

Jamaikanske Koffee ble nødt til å avlyse årets Øyafestival, men lovet umiddelbart at hun ville besøke Tøyenparken i 2020. Signe Marie Rustad står for et av høstens flotteste album, mens Dagny lover ny og spennende musikk neste år. Vi lot oss imponere av Kamara på flere småscener i 2019 og er sikre på at hun er klar for et større publikum i 2020. I tillegg gleder vi oss til å presentere britiske Los Bitchos for et norsk festivalpublikum, skriver Øya om dagens slipp.DAGNY

Dagny Norvoll Sandvik fra Tromsø har på få år etablert seg som en av landets fremste popartister. Gjennombruddet kom i 2015 med låta Backbeat. Samlet har denne og de påfølgende singlene over 200 millioner avspillinger i strømmetjenester. Dagny er en solid liveartist og sterk låtskriver. Hun var i 2018 nominert til Spellemann for det sistnevnte. Samme år hadde hun en stor hit med Drink About, et samarbeid med Seeb. I 2019 opplevde hun å være medkomponist på Katy Perrys hit Never Really Over, som gikk inn på topp ti i mange land.

Whenthehornblows.com skrev i 2018: - She is continuing to move upwards in an exciting way, with over 100 million streams on Spotify. This is an impressive status for someone who has yet to release a full-length album. When she does, it is evident that it will be exceptional.

Det er på scena hun trives aller best, noe hun har vist på turneer i USA og Europa. Det jobbes for tiden med ny musikk, og Dagny lover at 2020 blir et spennende år. Vi gleder oss til å oppleve Dagny i Tøyenparken!


KOFFEE (JM)

Koffee fra rett utenfor Kingston er en av de mest spennende unge artistene fra Jamaica. Hun er oppvokst med reggae og dancehall, og er en stor fan av Protoje som spilte på Øya i 2019. Det har gått imponerende fort snart 20 år gamle Mikayla «Koffee» Simpson opptrådte på sin egen skole, til at musikknysgjerrige over hele verden nå følger henne med spenning. I 2017 ga hun ut sin første singel Legend, en låt som handler om hjemlandets store stjerne Usain Bolt. Siden den gang har hun gitt ut en imponerende rekke varierte låter, og et album skal være på vei. Hun er nå signert på Columbia, som ga ut EPen Rapture i 2018.

Exclaim!: - Representing a face of modern reggae, Koffee is steeped in an effervescent Rihanna-esque pop aesthetic, a Popcaan-styled swagger and a Chronixx-influenced roots consciousness.

Nå spiller hun på stadig større scener og i høst solgte hun ut Shepherd’s Bush Empire i London. Koffees debutalbum vil være ute i løpet av våren 2020. Vi blir ikke forundra om hun har et betydelig større publikum innen hun kommer til Tøyenparken.SIGNE MARIE RUSTAD

Etter å ha fanget oppmerksomheten til det stadig voksende norske americana-publikummet med debutplata Golden Town (2012), skapte Signe Marie Rustad fra Elverum for alvor bølger med sjangeroverskridende Hearing Colors Seeing Noises (2016). Nylig kom det tredje albumet When Words Flew Freely, produsert av Kenneth Ishak. Flere har allerede utropt det til årets album. Dagbladet, Klassekampen, Erik Valebrokk og Musikknyheter er bare noen av de som har uttrykt voldsomt begeistring.

Frem mot sommeren 2020 skal Rustad ut på en slippturné der det stadig legges til datoer, med høydepunkter som support for Madrugada på Sentrum Scene 8. desember og opptreden på det viktige tilskuddet i Norges festivalfauna, nemlig Interstate 20 - Oslo Americana Weekend, den 25. januar.

Live har hun med seg et fantastisk merittert band, bestående av folkemusiker og gitarist Annar By, trommeslager Alexander Lindbäck (The Jayhawks, Roger Græsberg & Foreningen, St. Thomas, m.fl.); pianist Bjørge Verbaan og bassist Njål Uhre Kiese. Bandet forsterker Rustads låter ytterligere og bringer den poetiske dynamikken fra platene til live på scenen.


LOS BITCHOS (UK)

Los Bitchos ble danna i London, men inkluderer medlemmer fra Sverige, Australia og Uruguay. Etter noen enklere innspillinger ble singelen Pista (Great Start) produsert av Alex Kapranos fra Franz Ferdinand. De fulgte opp med den svært fengende The Link Is About To Die. Snart skal debutalbumet spilles inn, også det i samarbeid med Kapranos.

De har delt scene med artister som Mac De Marco, Ty Segall, The Black Lips og Kikagaku Moyo. Los Bitchos lager herlige poplåter med klare referanser til både psykedelisk rock, surf og latinorytmer. Det er dansbart og humørløftende, eller som de sjøl har sagt «Instrumental psychedelic sunshine Cumbia».

KAMARA

Kamara fløy ut av startblokkene i 2019, og imponerte oss gang på gang. Etter å ha overbevist på Camp Øya, Klubbdagen og Biblioteket, er vi ikke i tvil om at hun måtte inn i hovedprogrammet i 2020. Fatuma Kamara er født i Sierra Leone og oppvokst i Bergen. Hun debuterte med singelen Don’t Call My Name og har bidratt på flere av de nye låtene til Lars Vaular.

Hun blander RnB og pop på en energisk måte, og viser en helt egen formidlingsglede på scenen. Vi tror hun blir manges nye favorittartist i løpet av det neste året.