Foto: Christel Forsberg

Hope kommer fra Stavanger og har jobbet på Deichman bibliotek i Oslo i 20 år. Der har han blant annet ansvaret for samlingen av film, litteratur, musikk og tegneserier. Deichman musikkblogg er en god formidlingskanal av musikk og bøker.

I denne episoden snakker Hope om Our Band Could Be Your Life: Scenes from the American Indie Underground 1981-1991 av Michael Azerrad. Boka tar for seg ulike band som var viktige for undergrunnsscenen i USA på 80-tallet og fram til Nirvanas store gjennombrudd med utgivelsen Nevermind i 1991. Noen av bandene du kan lese om er Black Flag, Mission Of Burma, Hüsker Dü, The Replacements og Sonic Youth.



Abonner på Fotnote i iTunes

Hør podkasten på andre plattformer

Les mer om boka her Lån boka på Deichman her




Ett av Hopes favorittband fra denne epoken er Mission Of Burma. Den låta som fikk ham hekta på bandet var «That's When I Reach For My Revolver» fra EP-en Signals, Calls and Marches fra 1981.



Mission Of Burmas mesterverk er ifølge Hope debutalbumet Vs. fra 1982.



Hüsker Dü – Make No Sense At All



I ukas Fotnote trekker Hope også fram CD-boksen Left of the Dial: Dispatches from the '80s Underground (2004). Denne boksen var for ham en viktig inngang til boka Our Band Could Be Your Life.



På Tidal kan du sjekke ut en spilleliste basert på bokutgivelsen:





Følg og les mer om Deichman musikk her