Som vokalist i bandet The Tuesdays fikk Laila Samuels en kjempehit i låten It's Up to You på 90-tallet. Siden den gang har hun hovedsakelig jobbet som låtskriver for en lang rekke norske og utenlandske artister. Nå senest har hun samarbeidet med Marion Ravn på hennes nyeste album Mellom disse 4 vegger. Tidligere i år ga hun ut den norskspråklige singelen Frisbee.

Nå er det et helt nytt samarbeid som står i fokus for Laila Samuels. Hun har slått seg sammen med den canadiske sangeren og låtskriveren Jonas Shandel, og sammen utgjør de duoen «Shandel & Samuels». Debutsingelen, som er ute i dag, heter Heroine.

Samuels og Shandel møttes på en låtskrivercamp i Berlin i fjor, og de fant raskt tonen. Planen deres var i utgangspunktet å skrive for andre artister, men etter en stund fant de ut at de istedet ville utgi noe sammen.

På sin Facebook-side skriver Laila Samuels:

-«Heroine» er en låt om avhengighet og forelskelse. Jonas Shandel og jeg skrev den i Malaga i fjor mellom fjellturer og matlaging. Det viste seg å bli starten på en reise ingen av oss hadde planlagt. Nå har vi vår første utgivelse som duo, en EP på vei og kontrakt med daWorks.»

Lytt til singelen her: