PiPfest inviterer til ny festival i Sofienbergparken på Grünerløkka! Supergrass, The Specials, Passenger og norske No. 4 kommer!

PiPfest 2019 og flyttingen «hjem» til Grünerløkka må sies å være en genistrek i festivalens historie. Parken viste seg som en fantastisk arena for musikkopplevelser og festivalens fokus på mat og sideaktiviteter. Mottakelsen fra naboer og lokalt næringsliv er beskrevet som overveldende og det er mange som nå venter på hvilke musikalske godbiter festivalen presenterer i 2020. I dag letter festivalen på sløret med de åtte første artister.

Supre spesialiteter

Øverst i dagens offentliggjøring fra PiPfest står britiske Supergrass og The Specials. Begge har de vært banebrytende og identitetsskapene i hver sin genre.

Supergrass ble startet i Oxford, i 1993 og har gitt millioner av fans sin egen blanding av britpop, post-grunge med inspirasjon fra band som The White Stripes og The Beatles.

Det kritikerroste bandet og deres enorme popularitet har vokst i takt med deres utgivelser men eksploderte med kjempehiten «Alright». Senere har de gitt ut hele 6 studioalbum, pluss et samlealbum. Det nyeste albumet til Supergrass, kom i 2008 og fikk navnet Diamond Hoo Ha.

Også Ska legendene The Specials har fans verden over og har gjort flere konserter i Norge tidligere. The Specials ble startet i Coventry i 1977, og har tatt med seg mye av punkens råskap og energi inn i ska. Deres visjon om å forene mennesker med ulik etnisk bakgrunn var synlig både i sammensettingen av bandet og i tekstene.

Debutalbumet fra 1979 er produsert av selveste Elvis Costello. Året etter kom oppfølgeren, passende nok kalt More Specials. Utpå 80-tallet gjennomgikk de visse utskiftinger og plukket igjen opp navnet The Specials. Over 40 år seinere er ska-legendene fortsatt en livefavoritt og vil garantert få Sofienbergparken til å danse. Med seg har de deres siste album kritikerroste album «Encore» fra 2019 som av flere er beskrevet som en av deres sterkeste utgivelser noensinne.

No. 4 tilbake til PiPfest

-Våre Norske favoritter i No. 4 har blitt et av Norges mest elskede band og det er stor glede å endelig få de tilbake på Pipfest. Sist i 2016 hvor vi allerede var superfans. Å presentere dem igjen sammen med dagens storslipp er stor stas sier Peer Osmundsvaag, festivalsjef for PiPest.

Flere godbiter og for musikkelskeren

-Som alltid skal PiPfest preges av musikalske storheter og nye favoritter. Dagens slipp representerer virkelig hvem PiPfest er i 2020 på Løkka. JAMES VINCENT MCMORROW, JOAN AS POLICE WOMAN , PASSENGER og ELLYSSE MASON i tillegg til No. 4, The Specials og Supergrass blir garantert gøy i parken i juni. Og hold dere fast, det kommer mer sier Lars Tefre Baade, presseansvarlig for festivalen.

Dagens slipp: SUPERGRASS, THE SPECIALS, JAMES VINCENT MCMORROW, No. 4, JOAN AS POLICE WOMAN, PASSENGER, SPORTS TEAM og ELLYSSE MASON

PiPfest foregår i Sofienbergparken 11. – 13. juni 2020.
Et begrenset antall Earlbird festivalpass i salg nå.