Syv år etter at hun slo ned som ett lynnedslag med låta Pstereo er endelig Emilie Nicolas klar for å headline festivalen hymnen er skrevet til. Lørdag 22. august er datoen du setter av, for da skrives det historie på Marinen - together we are Pstereo.

I dag ble Emile Nicolas også bekreftet til Øyafestivalen og Bergenfest.

- Vi har et veldig sterkt forhold til Emilie. Da vi først spottet henne på en lokal Natt&Dag-awards, ble vi litt småsjokka. Vi hadde ikke engang hørt navnet før, men skjønte raskt at hun var et usedvanlig talent. Spol frem et par måneder, og plutselig var det skapt et ekte blodsbånd i form av Pstereo-låta. Siden da har det vært så sykt imponerende å se det hun har fått til, med to helt fantastiske album og en helt unik tilstedeværelse i konsertene sine. Den særpregede vokal-fraseringen er i ypperste verdensklasse - det er rett og slett en helstøpt artist! Det er klart at noen enkeltartister får du sterkere bånd til enn andre, og dette her er virkelig ei hjertet banker litt ekstra for. Så selv om hun ikke har postadresse i Trondheim, så føler vi på mange måter at hun kommer hjem. Emilie i mørket på Marinen kommer bare til å bli en fantastisk opplevelse, sier Kim Aasli, bookingansvarlig.

Emilie Nicolas gjorde seg for alvor bemerket da hun slapp debutsingelen "Pstereo" i 2013. Kort tid etterpå fulgte albumdebuten Like I'm a warrior (2014). Albumet gikk til topps på VG-lista, ble kåret til årets beste norske album av Aftenposten og Emilie hentet hjem to Spellemannpriser, i kategoriene "Årets nykommer" og "Årets popsolist". Bortsett fra debutsingelen, er alle låtene på albumet skrevet og co-produsert av Emilie selv og vitner om et bredt spekter av inspirasjonskilder. Emilie er både pop, R&B og elektronika – servert med jazzens følsomhet.I kjølvannet av et vellykket albumslipp, turnerte hun både i Norge og Europa. Med sitt unike tekstunivers, sin teft for melodier og fengslende tilstedeværelse tok hun publikum med storm og ble av mange omtalt som et av våre aller fremste og mest spennende pophåp.

Så ble det stille fra Emilie. Som følge av sykdom ble hun nødt til å ta en pause fra musikk og rampelys – helt til 2017. Da hun i januar slapp singelen "Sky", trillet NRK P3 til seks på terningen og slo fast at:

"Låten er en crisp og mektig pop-elektronisk perle og den minner oss på hvorfor Nicolas imponerte så veldig da vi først ble kjent med henne."

Nå er Emilie endelig tilbake med full musikalsk kraft. I mai 2018 slapp hun albumet Tranquille Emile til strålende mottagelse. 23. november 2018 tok hun det nye låtmaterialet til scenen første gang, på et utsolgt Sentrum Scene i Oslo. Siden har hun spilt land landet rundt og fylt Den Norske Opera og Ballett to ganger. Det ligger an til å bli et godt år for både nye og gamle Emilie Nicolas-fans. Hun jobber i disse dager med helt ny musikk og er klar for en innholdsrik og fin festivalsommer 2020.

Disse er klare fra før: Cezinando, Gabrielle, Honningbarna, SKAAR, The Neville Staple Band (UK), Wolfmother (AU).